BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Xbox One'a Alexa desteği yolda!

Microsoft, Xbox One'a Alexa desteğini getireceğini resmi olarak duyurdu.

Abone ol

Microsoft, Xbox One'a Alexa desteğini getireceğini duyurdu ve hatta bugünden itibaren test denemeleri ABD'de seçili Xbox Insiders üyeleri için başladı.

Xbox Skill sayesinde kullanıcılar Echo, Sonos ve diğer Alexa ürünleri ile Xbox One'ı kontrol edebilecekler. Xbox One'ı sesinizle açabilecek, oyunları başlatabilecek, ses düzeyini ayarlayabilecek, ekran görüntüleri alabilecek, yayın başlatabilecek ve daha pek çok komut verebileceksiniz uzaktan

Vereceğiniz komutlar tıpki PlayStation 4 sisteminde olduğu gibi ''Battlefield 5'i başlat" şeklinde olacak. Bildiğiniz üzere aslında bu özellikle pek yeni değil. Zamanında Xbox Kinect aparatı da benzer şeyler yapıyordu ancak Microsoft Ekim 2017'de üretimini sonlandırarak cihazın fişini resmen çekmişti.

Xbox One'a Alexa desteği yolda!: Alexa desteği ise işlemleri daha hızlı ve temiz bir şekilde gerçekleştirebiliyor. 

Microsoft, dijital asistanlar ve sesli servisler arasında ses entegrasyonunu geliştirmeye devam edeceğini de açıkladı. Gelecekte Xbox One'da başka sesli asistanlar görebiliriz. Xbox konsol pazarlama direktörü Albert Penello, oyunlarda Alexa - Echo'nun yaygınlaşmasını sağlamak için Microsoft'tan ayrılarak 2018'in ortalarında Amazon'a katılmıştı.

Microsoft ayrıca Alexa ve Cortana'yı entegre etmek için Amazon'la birlikte çalışıyor ve bu özellik Xbox One'da hem Alexa'da hem de Cortana'da kullanılabilir.

Kaynak: Teknolojioku