BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.247,24
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş İdlib açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahran'daki üçlü zirve sonrası twitter'dan açıklama yaptı. Erdoğan, Suriye'de rejimin on binlerce sivilin ölümüne göz yummayacaklarını ve böyle bir oyunun parçası olmayacaklarını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Türkçe, İngilizce, Farsça ve Rusça mesajlar paylaştı. Erdoğan, "Rejimin çıkarları uğruna on binlerce masum insanın öldürülmesine göz yumulması durumunda, böyle bir oyunun ortağı da seyircisi de olamayız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, "Türkiye olarak, baştan beri Suriye’de akan kanın durması için mücadele ettik. Hiçbir ayrım gözetmeden Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktık. Dün olduğu gibi bugün de tek bir Suriyeli kardeşimizin dahi burnunun kanamasını istemiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın mesajları şöyle:

"Türkiye olarak, baştan beri Suriye’de akan kanın durması için mücadele ettik. Hiçbir ayrım gözetmeden Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktık. Dün olduğu gibi bugün de tek bir Suriyeli kardeşimizin dahi burnunun kanamasını istemiyoruz.

Bugün aziz kardeşim Sayın Ruhani'nin ev sahipliği ve değerli dostum Sayın Putin'in katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Türkiye-Rusya-İran üçlü Zirvesine atfettiğimiz önem Suriyeli kardeşlerimizin geleceğine yönelik hassasiyetimizden kaynaklanıyor.

Bugün gerçekleştirilen Tahran Zirvesinde Türkiye, Suriyeli sivillerin can güvenliğini hiçe sayan yöntemlerin, teröristlerin ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir fayda sağlamayacağını açıkça ifade etmiştir."