BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.506,10
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Windows 8 sıradışı özellikleriyle şaşırtıyor

Merakla beklenen Windoxs 8 görücüye çıktı. Yeni işletim sistemine ait bilgiler internet sitesinde yayınlandı.

Abone ol

Microsoft'un işletim sistemlerinin son üyesi Windows 8'in detayları ortaya çıktı. Özellikle bir önceki sürüm olan Win 7 ile -Vista'daki şikayetleri dikkate alan Microsoft, kullanıcıların beğenisini kazanacak özelliklerle piyasaya çıkıyor.

Microsoft, Windows'u sadece bilgisayarlara göre değil, tablet bilgisayarlarla mükemmel bir uyum kuracak şekilde tasarladı. Windows 8, alışılageldik Windows işletim sistemlerinden çok farklı özellikleri ile dikkat çekiyor. Windows Phone‘da olduğu gibi Windows 8′de de START menüsünü artık yok.

Windows 8 dokunmatik ekran desteği ile gelse de klavye ve fare uyumu ile beraber Metro arayüz dışında standart masaüstü olarak da kullanılabiliyor.

AİLELERE İNTERNET GÜVENLİĞİ

Kullanıcılara maksimum kontrol ve maksimum güvenlik vaat eden Windows 8'in ortaya çıkan daha doğrusu detayları açıklanan son özelliği de aile güvenliği sistemi oldu. Aile güvenliği (Family Safety) seçenekleri arasında pek çok yeni kısıtlama bulunuyor.

1.20120601161221.jpg

ÇOCUĞUNUZUN AKTİVİTELERİNİ KONTROL EDEBİLİRSİNİZ

Yeni güvenlik merkezi ile çocuğunuzun bilgisayar başındaki tüm aktivitelerini düzenleyebiliyorsunuz. Örnek olarak çocuğunuz için bilgisayarında bir hesap açacağınızda girebileceği internet sitelerini, bilgisayarın başında oturabileceği maksimum süreyi, oynayabileceği oyunların yaş sınırını ya da kullanabileceği programları seçip sadece sizin istediğiniz şekilde kullanmasını sağlayabiliyorsunuz.

AÇILIŞ SÜRESİ 8 SANİYE

Windows 8 kendisinden önce çıkmış olan tüm windows işletim sistemlerinden hatta windows 7'den bile daha hızlı olacak şekilde tasarlanmış. Özellikle açılış süresi neredeyse 8 saniye gibi bir süre ile oldukça hızlandırılmış.

ÇOKLU EKRAN

Windows 8’de çok sayıda çoklu monitör ayarı var. Duvar kağıdını birden fazla ekrana taşıyabileceksiniz ve Görev Çubuğu birçok ekranda görübilecek. Fare ile sistem menü ikonlarını her ekranda bulabileceksiniz. Her ekranda farklı çözünürlük seçebilecek ve kişisel ayarlar yapabileceksiniz.

8.20120601161239.jpg

İNTERNET EXPLORER 10

Microsoft Windows 8 ile beraber yeni web tarayıcısını da tanıttı. Internet Explorer 10‘da sekmeler üstte döşeme halinde bulunurken, adres çubuğu ve butonlar sayfanın alt kısmında olacak.

YÖNETİCİ BİLGİSAYAR

Yeni Windows 8'de ağ üzerinden de yönetici olarak tanımladığınız bilgisayar üzerinden diğer bilgisayarları takip edebilecek ve bu yönetici bilgisayardan, diğer bilgisayarlar üzerine kısıtlamalar getirebileceksiniz.

MASAÜSTÜ GÖRÜNÜMÜ

Klasik masaüstü görüntüsünün yerini “Tile Interface” alıyor. Ekran üzerinde menüler döşeme şeklinde görünecek. Menüler dokunmatik ekranlarda klavyeye gerek olmadan çalıştırılabilir olacak. Klasik masaüstünü bir Windows uygulaması olarak kullanıcılar kullanabilecek.

DONANIM ÖZELLİKLERİ

Windows 8, donanım özellikleri bakımından şuanda Windows 7 kurulu tüm bilgisayarlara kurulabilir seviyede olacak. Ayrıca USB bellek içinde kurulabilir olması bekleniyor.

10.20120601161257.jpg

KULLANICI LOGİN ŞİFRESİ

Windows 8′in açılışında kullanıcı şifresi olarak klasik şifre tanımlamasının dışında, dilerse kullanıcılar seçtikleri fotoğrafların üzerinde basit şekiller çizerek yada fotoğraf üzerinde belirli yerlere tıklayarak şifre tanımlayabilecekler. Görüntü tanıma sayesinde şifreler daha güvenli olacak.

WINDOWS 8 GÜNCELLEMERİ

Windows 7 kullanıcıları için 8 güncellemesi yarın başlayacak ve 31 Ocak 2013’e kadar sürecek. ABD’de güncellemenin fiyatı 14.99 dolar.

uuuuuuuuuu.jpg