BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Windows 10’un fiyatı sızdı

Microsoft’un bu yıl kullanıma sunmayı planladığı yeni işletim sistemi Windows 10’un satış fiyatı ortaya çıktı.

Abone ol

Microsoft’un Home sürümü için 109, Professional sürümü için ise 149 dolar fiyat belirlediği konuşuluyor.

El Cezire Türk'ün internet sitesinde yer alan habere göre Windows 8’den sonra doğrudan 10 numaraları sürüme geçen Microsoft, yeni işletim sisteminin bu yılın sonbahar aylarında kullanıma sunmayı planlıyor. Online bir satış sitesinde ortaya çıkan bilgilere göre yeni işletim sistemi 31 Ağustos’ta donanım üreticilerine gönderilmeye başlanacak.

Yeni işletim sisteminin ön siparişinin de yapıldığı fiyat listeleme sitesi Newegg’e göre Windows 10’un satış fiyatı Home sürümü için 109, Professional sürümü içinse 149 dolar olacak. ZDnet sitesinin haberine göre Microsoft, ortaya çıkan fiyatlar konusunda yorum yapmadı.

Yeni işletim sisteminin tam olarak ne zamam kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Bu konudaki gizliliği koruyan Microsoft’un Windows 10’u sonbahar aylarında kullanıma sunması bekleniyor. Windows 10, önceki işletim sistemlerinden farklı olarak tablet, bilgisayar ve akıllı telefon sürümlerinde benzer deneyim vaad ediyor. Yeni nesil işletim sistemi Windows 7, 8 ve 8.1 sürümlerine sahip kullanıcılar tarafından ücretsiz olarak güncelleme yardımı ile kullanılabilecek.