BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.434,80
HABER /  POLİTİKA

Bilal Erdoğan'dan seçim arefesinde HDP açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Gaziantep'te yaklaşan seçimleri değerlendirdi, HDP'yi eleştirdi.

Abone ol

TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Gaziantep'te AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti ve HDP'yi eleştirdi.

Erdoğan "Morlar, yeşiller, pembeler partisi. İçinde her renkten insan var, müftüsü de, eş cinseli de, Ezidisi de var, tam bir karma. Böyle bir karma olması güzel, bunu ben yadırgamıyorum. Benim yadırgadığım, doğuda başka batıda başkalar" diye konuştu.

"BÖYLE BİR KARMA OLMASI GÜZEL..."  bilal-erdogan.jpg

Erdoğan, Kahramanmaraş'ta ise kaftan giyip ok attı. Erdoğan şunları söyledi:

"Bakın sermaye sahipleri, o 'Beyaz Türk' dediğimiz kesimler bile 'AK Parti tek başına iktidara gelsin de anayasayı değiştirebilecek kadar gelmesin' diyorlar. 'Koalisyon olmasın ama Ak Parti de çok güçlü olmasın' diyorlar. Bakın hedeflerine ulaşmak için bir parti çıkardılar, dağdan yönetilen bir parti, partiyi çiçek böcek partisine çevirdiler. Morlar, yeşiller, pembeler partisi. İçinde her renkten insan var, müftüsü de, eş cinseli de, Ezidisi de var, tam bir karma. Böyle bir karma olması güzel, bunu ben yadırgamıyorum. Benim yadırgadığım, doğuda başka batıda başkalar.

NASIL KANDIRIYORLAR BİLİYOR MUSUNUZ?

Bakıyorsunuz, doğudaki belediye hizmetlerine ortalık toz toprak içinde. Ne hizmet varsa merkezi hükümetin hizmeti. Hastaneler, okullar, yollar, TOKİ konutları... ve oradaki vatandaşımızı nasıl kandırıyorlar biliyor musunuz? Geçen gün Hakkari, Şırnak ve Siirt'teydik. Vatandaşa diyorlar ki,
'burada yapılan yatırımlar AB bütçesinden yapılıyor.' İşleri güçleri yalan zaten. Diyorlar ki, 'AB'nin verdiği paranın da hepsini bize harcamıyorlar' bunların hayatı sahtekarlık. 6-7 Ekim olaylarında milleti sokağa davet eden, milletin okullarını yaktıran, milletin araçlarını, duraklarını yaktıran, kamu binalarına zarar verdiren siz değil miydiniz yav. Siz ne zaman çiçek böcek partisi oldunuz. Milletimiz buna kanacak mı?"