BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

WhatsApp Android için 2 yeni özellik getiriyor

Tüm dünya üzerinde 1,5 milyara yaklaşan kullanıcı sayısıyla en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, Apple'dan sonra Android kullanıcılarına da güncelleme getiriyor.

Abone ol

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp Sticker özelliğini hem Apple hem de Android kullanıcılarına birlikte sunan uygulama, bu güncellemeyle beğenileri toplamıştı. Ancak, Apple, geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla, WhatsApp için hazırlanan Sticker'ları App Store'de kaldırdı.

Nedeni bilinmeyen bu gerilim sonrası, WhatsApp, adeta nispet yaparcasına, Android kullanıcılarına güncelleme getirme kararı aldı. İşte Android için WhatApp'a gelecek güncellemeler...


1- Ardışık Sesli Mesajlar
Ardışık sesli mesajlar özelliği, kullanıcıların üst üste atılan ses kayıtlarını tek seferde oynatabilmelerine olanak sağlıyor. Üst üste atılan ses kayıtları, artık birleşik bir kayıtmış gibi oynayacak ve kullanıcılar her ses kaydını dinlemek için tekrar tekrar oynatma tuşuna basmak zorunda kalmayacak. (Bu özellik şu anda iOS kullanıcılarında bulunmakta)

2- Grup Görüşmesi Kısayolları
Gelecek olan güncellemelerin bir diğeri ise "grup görüşmesi kısayolları". Grup görüşme kısayolları sayesinde kullanıcılar, grup sohbetlerinin sağ üst köşesine eklenen "grup görüşmesi" ikonuna tıklayarak, açılan pencerede grup görüşmesi yapmak istedikleri grup üyelerini belirleyebilecek ve daha sonrasında da grup görüşmesi başlatabilecekler.