BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Volkswagen Çin'de yeni tesisler açmaya hazırlanıyor

Volkswagen (VW) otomobil firması, Çin'de üç yeni tesis açmak istiyor. Otomobil üreticisinin elektrikli araç konusundaki hamlesi Qingdao, Tianjin ve Foshan'da üç yeni üretim merkezinde somutlaşacak.

Abone ol

Bunun dışında SUV arabalar da, ilgili dergi ve ajansların açıklamalarına göre, yüksek üretim kapasitelerinden yararlanacak. Volkswagen Group China, böylece önümüzdeki yedi veya sekiz yıl içinde 40 yerel üretim elektrikli otomobil modelini piyasaya sürmek istiyor. 2025 yılından itibaren de yılda 1,5 milyon elektrikli araç, üretim bandından çıkacak.

15 MİLYAR AVROLUK YATIRIM: Daha önce yapılan açıklamalarda, Volkswagen ve onun Çin'deki partnerleri, 2022 sonuna değin elektrikli otomobillerin geliştirilmesine ve sürücüsüz araçlara takriben 15 milyar avroluk yatırım yapmak istiyorlar. Ayrıca VW, Sol adı altında yeni bir elektrikli araç markası oluşturdu. Bu marka altındaki otomobiller, Çin piyasası için JAC ortak şirket ile birlikte üretilecek.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL'DE YÜZDE 10'LUK ZORUNLU ÜRETİM KOTASI: Volkswagen'in en önemli tekil pazarı olan Çin, elektrikli araç konusunda yön verici bir piyasa niteliğinde. Elektrikli araç satın alanlar devletin sübvansiyonlarından yararlanıyor. Bunun dışında hükümet, 2019'dan itibaren geçerli olmak üzere elektrikli otomobil üretimi için %10'luk bir zorunlu kota koyuyor.