BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Voleybolda Türkiye'ye skandal karar

Milli takımımızın Dünya Kupası'na katılmak için almayı ümit ettiği 'wild card' İtalya'ya verildi

Abone ol

Filenin Sultanları’na olimpiyat vizesi çıkmadı. FIVB, Olimpiyat vizesi veren Dünya Kupası'na katılma hakkı tanıyan 'wildcard'ı Avrupa Şampiyonası'nda iki kez yendiğimiz İtalya ile Arjantin'e verdi.

Avrupa 3.'sü olan Kadın Voleybol Takımı'nın, olimpiyat vizesi veren Dünya Kupası'na katılmak için almayı ümit ettiği 'wild card'', skandal bir kararla Türkiye'nin hem gruplarda hem 3.'lük maçında yendiği İtalya'ya gitti. Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) nezdinde girişimlerde bulundu ama FIVB kupada İtalya'yı görmeyi tercih etti.

İKİ ŞANSA DAHA VAR

Olimpiyatlara gidebilmek için 3 şanstan birinin harcandığını kaydeden Karabıyık, şunları söyledi: 'Birincisi Avrupa şampiyonluğuydu. Bunu alamadık. İkincisi gelecek yıl İstanbul'da yapılacak elemeler ve üçüncüsü kıta elemeleri. İstanbulda'ki elemelerde 1. olmamız gerekiyor. O da olmazsa kıta elemelerine gidebilmek için ülke puanımız, 8 takım arasına girmeye yetmeli.'

JAPON İŞİ
 
Bu arada FIVB'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, wild card'ı alacak iki ülkeye, FIVB'nin yanı sıra Japonya'nın en büyük televizyon şirketi FUJİ TV ile Japonya Voleybol Federasyonu (JVA) yetkililerinin karar verdiği belirtiliyor.