BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sarah Palin: Başkanlık yarışında yokum

Cumhuriyetçilerin son yıllarda büyük popülerlik kazanan isimlerinden eski Alaska Valisi Sarah Palin, gelecek yılki seçimlerde aday olmayacağını duyurdu.

Abone ol

ABD'de Cumhuriyetçilerin son yıllarda yıldızı hızla parlayan siyasi isimlerinden olan eski Alaska Valisi Sarah Palin, gelecek yılki başkanlık seçimleri için aday olmayacağını açıkladı.

Palin, dört yıl önce Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı olarak adını duyurmuştu.

Palin Arizona Senatörü John McCain'in yardımcısı olmak üzere girdiği yarışta, 'tavizsiz muhafazakar anne' imajı ile geniş bir kesimin desteğini topladı.

Son bir kaç yılda Çay Partisi hareketinin itici güçlerinden biri olarak sivrilen Palin'in Alaska Valiliği'nden ayrılması seçim yarışına odaklanabileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Ancak Palin seçime girmeyi uzun uzun düşündüğünü, fakat kendisi için önce ailesinin geldiğine karar verdiğini belirtti.

Palin eşi ile kendilerini "Tanrı, aile ve ülkeye adama' kararı verdiklerini söyledi.

Palin 2008 yılından bu yana medyada partinin yüzü haline gelmiş, yüklü ücretler karşılığı televizyon programları yapmış, iki de kitap yayınlamıştı.

Beş çocuk annesi 47 yaşındaki siyasetçinin yazılı açıklaması, aylardır süren söylentilere nokta koydu.

Dün de Cumhuriyetçi Parti'nin ağır toplarından bir diğeri olarak görülen New Jersey Valisi Chris Christie, Beyaz Saray yarışına girmeyeceğini ilan etmişti.

2012 başkanlık seçimlerinde Demokrat Başkan Barack Obama'ya karşı mücadele edecek Cumhuriyetçi aday adayları arasında Massachusetts'in eski valisi Mitt Romney ile Teksas Valisi Rick Perry öne çıkıyor.