BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İnce'nin o sözü Davutoğlu'nu kızdırdı

Davutoğlu, 'teşaron' eleştirileri için CHP'ye sert sözlerle yüklendi!

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, muhtemel bir sınır ötesi harekatın hedefinin, Irak'ın kuzeyindeki cinayet odakları olduğunu söyledi. Meclis'te kabul edilen tezkere görüşmelerinde Kılıçdaroğlu'nun "taşeron" sözlerine de karşı çıkan Davutoğlu, İnce'nin "tükürdüğünü yaladı demiyorum" sözleriyle ilgili de sert konuştu.

Davutoğlu, TBMM Genel Kurulunda, Irak'ın kuzeyine yönelik sınır ötesi operasyonlar için Hükümete verilen yetkiyi bir yıl daha uzatan Başbakanlık tezkeresi üzerinde yaptığı konuşmada, insanların bombalı saldırılara maruz kalmadığı, şiddetin ve zorbalığın sona erdiği bir Türkiye istediklerini bildirdi.

Vatandaşların huzur içerisinde yaşadığı güvenli bir ortam kurmayı hedeflediklerini belirten

İNCE BU SÖZLERİ DAVUTOĞLU'NUN YÜZÜNE SÖYLEDİ
Oldukça sert geçen tezkere görüşmelerinde CHP adına en sert sözleri sarfeden isim Muharrem İnce oldu. Erdoğan'ın bedelli askerlik yapan oğlundan, terör örgütü üyeliğiyle suçlanan teğmene kadar bir çok konuda hükümete ağır sözlerle yüklenen İnce, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na ise özel bir yer ayırdı.

Konuşması sırasında Davutoğlu'na dönerek, CHP'ye gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili konuşan İnce, şöyle konuştu:

"Sayın Davutoğlu CHP'yi ziyaret etti. 'Artık CHP'ye gitmeyeceğim' demişti. Şimdi size devlet adamı ve siyasetçi arasındaki farkı anlatacağım. Ben şimdi Sayın Dışişleri Bakanı'mıza 'tıpış tıpış geldi' demiyorum 'türkürdüğünü yaladı' da demiyorum.. Siyasetçi gibi değil, devlet adamı gibi konuşuyorum.

Davutoğlu, ''Oluşan yeni şartlar kapsamında yeni stratejiler hayata geçirmeye kararlıyız. Bu stratejilerin en temel hedefi herkes için güvenlik, herkes için özgürlüktür. Biz özgürlükle güvenlik arasında bir çelişki görmüyoruz. Her ikisi de insanoğlunun ikame edilemez doğal hakkıdır'' dedi.

Milletin, Türk'ü, Kürt'ü, Alevisi ve Sünnisi ile daha fazla özgürlüğü, insan hakları ve demokrasiyi hak ettiğini bildiklerini ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Muhtemel bir sınır ötesi harekatın hedefi tek ve açık, amacı belidir. Hedef, Irak'ın kuzeyindeki cinayet odaklarıdır. Hedefleri, kadınları öldüren cinayet odaklarıdır. Amaç, bu bölgeden Türkiye'ye yönelik terör saldırılarının bertaraf edilmesi, terör örgünün buradaki hareket serbestisi ve lojistik teminin engellenmesidir.''

"IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ ESASI"

Türkiye'nin, Irak'a yönelik tutumunun gayet sarih ve belli olduğunu belirten Davutoğlu, Irak'ın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığının korunmasının esas olduğunu ifade etti.

Tezkerenin Irak'a ya da bu ülkenin halkının hiçbir unsuruna yönelik olmadığını vurgulayan Davutoğlu, ''Irak'ın kuzeyinden kaynaklanan terörün sona erdirilmesi, Irak ile ilişkilerimizin her alanda daha da güçlendirilmesi ve derinleştirilmesine katkıda bulunacaktır'' dedi.

İNCE'YE YANIT

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile randevusuna ilişkin sarfettiği sözlere de yanıt vermek istediğini belirten Davutoğlu, ''Ben o konuşmada, bu misyonla ilgili 'taşeron' ifadesinin yanlış olduğunu söyledim. Yeni yasama döneminin başlaması dolayısıyla mutat olarak her yıl yaptığım ziyaretlerdendir'' diye konuştu.

İnce'ye seslenen Davutoğlu, şöyle devam etti:

''Sayın Genel Başkanınıza da konuşmamıza başlar başlamaz, 'taşeron' kelimesini Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı misyonunu yürütürken kullanmanın devlet adabına yakışmadığını ifade ettim. Bunu söylemek istemezdim. Beni mecbur ettiniz. Çünkü, o konuşma belli mahremiyet içerisinde yürümüştü. Sizin Genel Başkanınızla yürüttüğünüz diyaloglara, 'aramızdaki İrlandalıları temizleyelim' ya da 29 Ekim resepsiyonuna gidip gitmeme konusundaki hususlara da dikkatinizi çekerim. Devlet adamı ciddiyeti içinde hepimiz birbirimizi saygı gösterelim.''