BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Vizede PKK dedikodusu

Kırklareli'nin Vize ilçesinde 100 kişilik bir kamp ilçe halkını sokağa döktü.

Abone ol

Kırklareli'nin Vize ilçesinde ''adam öldürme'' iddiasıylahakkında yakalama müzekkeresi bulunan Hak ve Özgürlükler Platformu İl Temsilciliğinin düzenlediği kampta kalan kadının gözaltına alınması sırasında, yanında bulunanların zorluk çıkarması üzerine 61 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kıyıköy beldesinde Hak ve Özgürlükler Platformu il temsilcilerinin düzenlediği kampta, ''adam öldürme'' iddiasıyla hakkında yakalama müzekkeresi bulunan bir kadının da bulunduğunu belirledi. Ekipler, bunun üzerine kampa operasyon düzenledi.

Hak ve Özgürlükler Platformu il temsilcilerinin, bu kişiyi polise teslim etmekte zorluk çıkarması üzerine, emniyet güçleri ile bu kişiler arasında arbede yaşandı. Arbede nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinden destek güç istedi. Çıkan olaylarda, 61 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların otobüslere bindirilmesi sırasında slogan atmaları, belde sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Gözaltına alınanlar, daha sonra Vize İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Zanlıların araçlardan indirildikleri sırada çeşitli sloganlar atmaları üzerine çevredeki vatandaşlar, Türk bayrağı çıkararak duruma tepki gösterdiler. Vatandaşlar, grubun avukatı olduğu belirtilen bir kişinin otomobiline de zarar verdiler. Zanlıların 4 Cumhuriyet savcısı tarafından jandarmadaki
sorgularının sürdüğü olayda, jandarma çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Gözaltına alınanlar, ifadelerinin alınmasının ardından Vize
Adliyesine sevk edilecekler.

GÖZALTINDAKİLER TAHRİK ETMİŞ

Kırklareli'nin Vize İlçe Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, son günlerde Türkiye'de yaşanan olaylar ve şehit cenazeleri ile gözaltına alınan kişilerin slogan atmasının vatandaşları tahrik ettiğini söyledi. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Kıyıköy beldesinde Hak ve Özgürlükler Platformu İl Temsilciliğine bağlı 61 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Dün gece İstanbul'da olduğu sırada Vize'nin Kıyıköy beldesinde yaşanan olaylardan haberdar olarak, saat 02.30'da bölgeye geldiğini bildiren Yılmaz, şöyle konuştu: ''Gece yarısı vatandaşlar yoğun şekilde, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanmıştı. Aldığım bilgiye göre, gözaltına alınan kişilerden 19'u emniyete getirilmiş ve araçlardan indirildikleri sırada, çeşitli sloganlar atmışlar. Bu durum, vatandaşlar arasında söylenti ve dedikodu şeklinde yayılmış.

Kalabalık sayısı her geçen saat artmış. Bir terör örgütü söylentisi çıkmış. Son günlerde Türkiye'de yaşanan olaylar ve şehit cenazeleri ile gözaltına alınan kişilerin slogan atması, vatandaşları tahrik etti.'' Yılmaz, Vize halkının alışık olmadığı olaylara tepkisini gece boyunca gösterdiğini belirtti. Vatandaşlara ellerinden geldiği kadar sağduyulu olmaları yönünde telkinde bulunduğunu ifade eden Yılmaz, vatandaşların 06.00'ya kadar bulundukları bölgeden ayrılmadıklarını kaydetti. Vize'ye bağlı Kıyıköy beldesinde ''adama öldürme'' iddiasıyla hakkında yakalama müzekkeresi bulunan bir kadının, emniyet güçleri tarafından gözaltına alınması sırasında, bulunduğu kampta kalan kişilerce zorluk çıkarılmış ve yaşanan arbede sonrası 61 kişi gözaltına alınmıştı.