BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Lübnandan kaçıran kaçırana

Lübnan'dan ayrılan Kanadalılar, denizyoluyla Mersin'e geliyor.

Abone ol

İsrail'in düzenlediği saldırıların ardından Lübnan'dan ayrılan Kanadalılar, denizyoluyla Mersin'e geliyor. Limana inen Kanadalılar otobüslerle Adana'ya gönderilirken, yolculuk sırasında fenalaşan 5 kişi Mersin'de tedavi edildi. Mersin Limanı'nda, Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Yves Brodeur ve elçilik görevlileri tarafından karşılanan Kanadalıların yorgun ve bitkin oldukları gözlendi.

Büyükelçi Brodeur, vatandaşlarını karşılarken, Lübnan'daki Kanadalı vatandaşları en kısa sürede ülkelerine ulaştırmak için çaba harcadıklarını söyledi. İki ayrı feribotla Mersin Limanı'na gelen 515 Kanadalıdan 5'i, yolculuk sırasında fenalaşmaları nedeniyle tedavi altına alındı. Rahatsızlık geçiren kişilerle diğer Kanadalılar daha sonra otobüslerle Adana'ya getirildi. Kanadalılar, Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda konakladıktan sonra uçakla ülkelerine gidecekler.

Bu arada, Lübnan'dan gelen Kanadalı vatandaşlar, Lübnan'da güven ve huzurun bulunmadığını, korku dolu günler geçirdiklerini belirttiler. Kanadalılar, ''Lübnan'daki durum hiç iyi değil. Bir kap süt dahi bulamadık. Uzun bir yolculuktan sonra da olsa, Türkiye'de çiçeklerle karşılanmak bize ayrı moral verdi'' dediler. Fergün Ekspres-2 adlı feribotla gece Mersin Limanı'na gelen 221 Kanadalı, otobüslerle Adana'ya götürülmüştü.