BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Hizbullah özür diledi

Hizbullah' İsrail'e fırlattığı roketlerden 2 çocuğun ölmesi üzerine özür ve af diledi.

Abone ol

Hizbullah, İsrail'e düzenledikleri roket saldırısında 2 çocuğun hayatını kaybetmesinden dolayı özür ve af diledi.
Hizbullah Lideri Seyyid Hasan Nasrallah, İsrail'e dün düzenledikleri roket saldırısında Nazareth kentinde Arap asıllı 2 İsrailli çocuğun hayatını kaybetmesinden dolayı özür diledi.

El Cezire televizyonuna gece geç saatlerde demeç veren Nasrallah, "Çocukların ailesinden af diliyorum. Biliyorum ki özür dilemek de yetersizdir. Bütün sorumluluğu üstleniyorum" dedi.
Bilmeyerek dahi olsa 2 çocuğun ölümüne sebep oldukları için tekrar be tekrar özür dileyen Seyyid Nasrallah, "Nazareth'de ölenler Lübnan ve Filistin'dekiler gibi şehit sayılır" şeklinde konuştu.
Arap asıllı İsraillilerin yaşadığı Nazareth'de önceki gün bir eve füze isabet etmesi sonucu Rabia (3) ve Mahmud (7) Taluzi adlı çocuklar hayatını kaybetmişti. Aynı olayda 37 kişi de yaralanmıştı.

İsrail'in 12 Temmuz'dan bu yana havadan, karadan ve denizden Lübnan'a başlattığı saldırılara misilleme olarak Hizbullah bu ülkeye 900 kadar roket fırlattı.
9. gününe giren İsrail saldırılarında tamamına yakını sivil 350'den fazla Lübnanlı hayatını kaybetti, 600'den fazla kişi de yaralandı.