BIST 10.843
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.441,30
HABER /  DÜNYA

İsraili kızdıran fotoğraf

İspanya Başbakanı Zapatero boynunda Filistin atkısıyla kameralar karşısına çıktı.

Abone ol

İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero'nun boynunda kefiye desenli bir Filistin atkısıyla kameralar karşısına çıkarak, İsrail'i sert bir şekilde eleştirmesi iki ülke arasında diplomatik krize yol açtı.

İspanya'daki Yahudi cemaatleri İspanyol Başbakanı'nı 'anti-semitizm' ile suçlarken, İsrail Büyükelçiliği ise Zapatero'nun gerçekleri bilmeden açıklamalar yaptığını savundu.

İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, İspanya'nın dünyanın gözü önünde bir katliam yapan İsrail karşısında sessiz kalamayacağını ve bunu kınayan bir başbakanı 'anti-semitizm'le suçlayan görüşü anlamakla güçlük çektiğini belirtti.

İspanya Başbakanı Zapatero, partisinin gençlik kollarında yaptığı bir konuşmada, boynuna bir Filistin atkısı atarak İsrail'in bir devlet olarak kendisini koruma hakkı olduğunu belirtmiş, ancak uyguladığı ölçüsüz tepkinin ülkede çok sayıda sivilin ölmesine sebep olduğunu ve bir an evvel ilerde pişman olmaması için askeri operasyonları durdurmasını istemişti.

Lübnan ve Gazze'de İsrail şiddeti

İsrail, 12 temmuzda iki askerinin Hizbullah militanları tarafından kaçırılmasının ardından Lübnan'a girmişti. Operasyon 10'uncu gününe girerken, ardında 312 ölü ve yüzbinlerce evsiz Lübnanlı bıraktı.

İsrail daha önce de aynı gerekçeyle Gazze'ye girmişti. BM, bu operasyonda toplam ölü sayısının 100'ü geçtiğini açıkladı.