BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Viyana aşıldı YÖK aşılamadı

YÖK'ün yasakladığı başörtülü öğrenciler Viyana'da mezun olup diplomalarını rektörün elinden aldılar.

Abone ol

Başörtüsü yasağı nedeniyle Türkiye'de üniversite kapısı yüzlerine kapanan Nur Akbıyık, Seyhan Yılmaz ve Saadet Pekzorlu, Avusturya'da inançlarına saygı duyulan bir ortamda yüksek lisanslarını tamamladı

Türkiye'de başörtüsü ve katsayı gibi engellemeler nedeniyle üniversite kapısı yüzlerine kapanan 590 İHL mezunu, Avusturya'da eğitimlerine devam ediyor. Buradaki üniversitelerde önemli başarılara imza atan öğrencilerden Nur Akbıyık, Seyhan Yılmaz ve Saadet Pekzorlu yüksek lisanslarını tamamlayıp, diplomalarını da bizzat üniversite rektörünün elinden aldı.

Bursa İHL mezunu Saadet Pekzorlu ve Adapazarı İHL mezunu Seyhan Yılmaz, Avusturya Wirtschafts Üniversitesi Ekonomi Fakültesi'nde, Karabük İHL mezunu Nur Akbıyık ise Viyana Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisanslarını tamamladı.

MASTER TEZİ AB ÜZERİNE

Bölümlerini süresinden önce bitirme başarısı gösteren öğrencilerden Nur Akbıyık, diplomasını 17 arkadaşıyla birlikte Viyana Üniversitesi Büyük Salonu'nda gerçekleştirilen törenle aldı. Türkiye'de başörtülü olarak kürsüye çıktıkları için saldırıya uğrayan ve yine başörtülü olduğu için kazandığı ödülü bile kürsüde alamayan öğrencilerin haberleri hafızalarda tazeliğini korurken, Akbıyık master diplomasını bizzat rektörün elinden aldı.

Akbıyık, hazırladığı "AB'nin Doğu Genişlemesi ve Bunun Gelecekteki AB Görünümüne Etkileri" konulu master teziyle Viyana Üniversitesi'nden felsefe alanında 'Magistra' yani 'master mezunu' unvanını aldı. Akbıyık'la birlikte 5 yıl önce Avusturya'ya giden ve yıllarca ülkelerinden uzakta eğitimlerini sürdürmeye mecbur bırakılan Saadet Pekzorlu ve Seyhan Yılmaz da diplomalarını rektörlerinin elinden aldılar. Viyana Ekonomi Üniversitesi'nde işletme okuduktan sonra "Üretim Yönetimi, Risk Yönetimi" alanında master yapan Pekzorlu, "Tekstil Endüstrisinde Toplam Kalite Yönetimi ve ISO Kalite Belgelendirme Ödülleri" başlıklı bir master tezi hazırlarken, aynı okulda lisansını tamamlayan Yılmaz ise "Kurumsal Kaynak Planlama" Sistemleri ve Avusturya ile Karşılaştırmalı Olarak ERP Sistemlerinin Türkiye'deki Kullanımı" başlıklı bir teze imza attı. Öğrenciler şimdi ise doktora eğitimine devam edecekler.

'DESTEĞİMİZ SÜRECEK'

ÖNDER Genel Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula, öğrencilerin mezuniyeti nedeniyle yaptığı açıklamada, İHL öğrencilerine yönelik dayatmaların sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. Özgür üniversite ortamı ve akademik anlayışı için Avusturya hükümetini takdir ettiğini ifade eden Sula, doktora eğitimi döneminde de mezun öğrencileri destekleyeceklerini söyledi.

Haber: Recep Yeter
Kaynak: