BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Viranşehirli köylülerin elektrik isyanı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı yaklaşık 10 köy halkı yaşadıkları elektrik sorunu yüzünden adliye binası önünde eylem yaptı.

Abone ol

Köy muhtarlarıyla görüşmeyi kabul eden Kaymakam Erdoğan, mağdurların sorunlarını dinledi. Adliye önünde Emniyet Müdürüyle köylüler arasında yaşanan kısa süreli gerginlik büyümeden son buldu.

Köylüler sorun çözülmezse daha kitlesel eylem yapacağını söyledi.
Viranşehir ilçesine bağlı olan Elgün, Kuğurlu, Aslanbaba, Nergizli, Kamberli, İncirli, Kınalıtepe ve Sayoba gibi yaklaşık 10 köy halkı yaklaşık 1 aydır yaşadıkları elektrik yetersizliğinden dolayı pamuk tarlaları kuruyarak çiftçileri zarara uğrattı.

AK Parti ilçe teşkilatına defalarca giden ve çözüm yolu bulamayan köy halkı çileden çıktı. Bugün Cuma namazı sonrası Viranşehir Kaymakamlık binası önünde toplanan mağdur köylü devlet yetkililerine tepkilerini dile getirdi.

Kaymakamlık binası önünde gelen köy halkı ve muhtarlar basın mensuplarına açıklama yaparak, yaşadıkları sorunları dile getirdi. Kaymakamlık önünde güvenlik önlemleri alan Viranşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri olası bir müdahale için hazır bekletildi. Muhtarlarla görüşen Viranşehir Emniyet Müdürü Erkan Ünal ile köylüler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Sorunun bağırıp çağırmakla çözülmeyeceğini köylülere söyleyen Emniyet Müdürü, muhtarları Kaymakamla görüştürdü. Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz'la görüşen muhtarlar, yaşadıkları sıkıntıları, sorunları ve mağduriyetlerini aktardı. Kaymakam Kanyılmaz ise, DEDAŞ il ve ilçe yetkilileriyle görüşme yaparak elektrik sorunu konusunda bilgi aldı.

DEDAŞ yetkilileriyle görüşme sonunda Kaymakam köylülere, elektrik sorununun en kısa zamdan çözüleceğini söyledi. Görüşme sonrası kaymakamlıktan ayrılan köylüler sorunları çözülmediği takdirde daha kitlesel eylemler yapacağını açıkladı. Yaklaşık 10 köye ait 500 bin dönüm pamuk arazisinin susuzluktan kuruduğunu dile getiren, İ.Halil Doğru, "Biz köylüler olarak elektrik sorunumuz var.

Özelikle tarımsal alanda işimizi gören dalgıçlarımız yanıyor, çalışmıyor sorun yaşıyoruz. Her gün yetkililerle görüşmekten bıktık. Tüm pamuklarımız telef oldu. Şanlıurfa milletvekili Ramazan Başakla telefon görüşmemiz oldu. Bana söz verdi elektrik krizini çözeceğim diye" dedi.

Yaşadıkları sıkıntıları açıklıkla dile getiren köylüler sorunun çözülmesi için devlet yetkililerinden yardım bekliyor.