BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Silvan'da binlerce dönüm arazi yandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde elektrik kablosunun kopması sebebi ile binlerce dönümlük tarla yandı

Abone ol

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde binlerce dönümlük tarla yandı. Elektrik kablosunun kopmasıyla başlayan tarla yangınında ev ve araçların da zarar gördüğü belirtildi.

Silvan ilçesine bağlı Cengiz köyünde başlayan yangın kısa sürede Sulubağ köyüne bağlı Tepebaşı ve Zorava mezralarına sıçradı. Zorava ve Tepebaşı mezralarında etkili olan yangın saman, buğday, arpa, araç ve evlere zarar verdi. Hububatları ve samanları yanan çiftçileri perişan olduklarını söyledi.

Sulubağ Köy Muhtarı Mehmet Kızmaz, "Cengiz köyünden elektrik kontağından başlayan yangın köyümüzün mezraları olan Tepebaşı ve Zorava köylerinde yangın etkili oldu. Akşam saatlerine doğru rüzgarın etkisiyle yangın önlenemedi.

Silvan'daki akrabalarımıza ve köylülerimize haber verdik onlar da sağlık ekiplerine ve itfaiyeye haber vererek itfaiye yangın yerine geldi ve yangına güçlülükle müdahale edebildi.

100 Bin TL'den fazla zararımız var. 40 ton buğday ve arpa, biçerdöver tablosu, araba lastikleri, 700 ton
saman yandı" dedi.

Evi yanan ve zor durumda olduklarını belirten Mehmet Şerif Orakçı, "Biz 3 kardeşiz, varımız yoğumuzu bu ekinlerimize bağlamıştık. Akşam saatlerinde Cengiz köyünde başlayan yangın kısa sürede köyümüze de sıçradı. Rüzgarın etkisiyle hiçbir müdahalede bulunamadık. Ben ve kardeşlerim perişan durumdayız. Devletimizin bize yardım ve sahip çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Zorava mezrasında ikamet eden Refik ve Hanifi Uludağ kardeşler, "400 ton samanımız yandı. Yangın nedeniyle perişan bir durumdayız. Bu bir afettir. Devlet büyüklerimizin bize yardım etmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştular.

İtfaiye personeli yangının elektrik kablosunun kopmasından kaynaklandığını belirtirken, bu konuda çalışmaların devam ettiğini bildirdiler.