BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,18
ALTIN 2.476,96
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Özel orduda ülkücü bıyığa yer yok!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in benzetmesi, MHP'lileri çok kızdıracak!..

Abone ol

Özel ordu tartışmaları tam gaz sürerken, AK Parti'li Hüseyin Çelik'in dün Habertürk ekranlarında söylediği söz gündeme adeta bomba gibi düştü.

Çelik, özel orduyu tarif ederken, İbrahim Şahin ve ekibini yerden yere vurması dikkat çekerken, MHP'lilerle ilgili sözleri ülkücü camiayı adeta ayağa kaldırdı.

Programda öncelikle Kafes Eylem Planı'ndan dolayı yargılanan askerlerle gili konuya değinen Çelik bu konuda da ilginç sözler söyledi.

Çelik, Poyrazköy soruşturmasının sanığı Albay Ali Türkşen'in mahkemede "Kardak'a çıkarma yaparken hücum bota mazot almak için kredi kartını kullandım" diyerek mahkeme heyetine ödemenin faturasını ibraz etmesiyle ilgili şunları söyledi:

KARDAK'TA KAHRAMAN OLDU DİYE SUÇ İŞLEME İMTİYAZI OLAMAZ

"Kardak dediğin bir kayaydı. Biz orada çok büyüttük meseleyi, nitekim Clinton sonradan bizimle alay etti o meselede. Detayını bilmiyorum ama varsayın ki orada çok büyük kahramanlıklara imza atıldı. Bu onlara suç işleme imtiyazı vermez. Dolayısıyla şapla şekeri birbirine karıştırmamamız lazım. 'Sen Kardak’a giderken mazot parasını kredi kartınla neden ödedin?'  diye kimse hesaba kitaba çekilmiyor."

ORDUDAKİLER BADEM BIYIKLI OLSUN
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in terörle mücadele için kurulacak özel orduda görev alacak kişilerin sakal ve kılık kıyafetleriyle ilgili yaptığı değerlendirmenin hatırlatılması üzerine Bahçeli, Çelik'in ''Türk düşmanı olduğunu'' ileri sürerek, ağır eleştirilerde bulundu.

Bahçeli, ''Özel harekat mensuplarının yıllardır Güneydoğu Anadolu'da vermiş olduğu o kutsal mücadeleden bihaberdir. Bu sebepten dolayı konuşmasının ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Yalnız özel harekat mensubu insanların oradaki mücadelelerini gölgelemekten başka, o değerli şehitleri incitmekten başka bir anlam taşımaz. Bıyıkları sarkıkmış da ondan sonra da MHP'li olduklarını söylüyor. Ne yapacağız şimdi özel bir ordu kuruyorlar. Bu ordu, badem bıyıklılar ordusu mu olacak?''
 

SARKIK BIYIKLI, MHP MİLİTANI GÖRÜNTÜSÜ OLANLAR OLMAYACAK

Hüseyin Çelik Ünsal Ünlü'nün "Oluşturulacak Özel Kuvvetler asker içinde mi polis içinde mi olacak?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Ben bu işin uzmanı değilim. Asker içinde mi olmalı ordu içinde mi olmalı bilemem ama Doğu’da faili meçhullere imza atmış (Ben devlet adına kurşun sıkıyorum, millet adına kurşun sıkıyorum) diyen zihniyet olmayacak. İşkenceyle alakası olmayacak. Özel Harekat Timleri içinde çok yanlış adamlar vardı. Bıyıkları aşağıya doğru sarkık, tipik MHP militanı görüntüsü veren insanlar vardı. Ellerinde uzun namlulu silahlar, özel arabalarla gezen. O insanların yanlış davranışları bölge halkı üzerinde müthiş  olumsuz etki yarattı ve bölge halkından bir çok insanı PKK’nın safına itti. Bunun farkında olmalı, yapılan yanlışları çok iyi analiz etmeliyiz. Daha sonra atılacak adımlarda bunlar göz ardı edilmemeli."