BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,21
ALTIN 2.452,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Viranşehir'de bin 200 aileye yardım

Viranşehir Belediyesi Ramazan dolayısıyla dar gelirli yurttaşlara temel gıda yardımında bulundu.

Abone ol

Son birkaç yıldır temel gıda yardımında bulunan Belediye, yardımlarını sistemli ve düzenli bir şekilde yapmaya devam ediyor.

Daha önce iftar çadırları açan Viranşehir Belediyesi, son birkaç yıldır bu uygulamanın yerine temel gıda malzemesi dağıtmaya başladı. Ramazan ayından önce başlatılan çalışmada dar gelirli yurttaşlar tespit edildi. Bin 200 aileye yapılacak yardım paketleri 9 ayrı temel gıda bulunmakta. Belediye Başkan Yardımcısı Nayıf Aslan'ın bizzat koordine ettiği yardımlar düzenli bir şekilde dağıtılmaya devam ediyor.

Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun yardım dağıtma çalışmalarına katılarak paketleri kendisi adreslerine teslim etti. Belediye Başkan vekili Mehmet Burun, "Mübarek Ramazan ayında Belediye olarak yurttaşlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunun yeterli olmadığının farkındayız. Ama sonuçta bizim de yapabileceklerimizin bir sınırı var. Ne yazık ki ülkemizde evine iftarlık yiyecek götüremediği için intihar eden insanlar var. Bu hepimizin ayıbıdır"
dedi.

Burun, daha önce iftar çadırları açtıklarını ama bu uygulamanın insanları rahatsız ettiklerini, ihtiyaçları olduğu halde çadırlara gelmeyen insanların olduğunu, bundan dolayı bu uygulamadan vazgeçerek kuru gıda vermeye başladıklarını söyledi.