BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Vesaire Vesaire...

Bu hafta 8 yeni film vizyona giriyor. ''Vesaire Vesaire'', ''Cennet'', ''Kapan'', ''Lanetli Topraklar'', ''Sokağın Kralları'', ''Kayıp Yüzük'', ''Ana Kuzusu'', ''Annemler Tatilde''.

Abone ol
Vesaire Vesaire

Yönetmen: Tunç Başaran
Oyuncular: Bülent Kayabaş, Taner Barlas, Rutkay Aziz, Zeliha Sunal...
Tür:  Dram / Romantik
Yapım Yılı: 2008 

Sağlığı bozulan ünlü yazar Arda Başar içinde bulunduğu koşullardan sıkılıp bir anda yaşadığı şehri değiştirme kararı alır. Nereye gideceği konusunda hiçbir fikri olmadan eşyalarını toplar ve kendisini güney sahillerimizden Marmaris’te bulur..

Bu küçük sahil kasabasında tesadüf sonucu peşpeşe tanıştığı sevimli bir köpek, genç bir kız ve bilge bir ayyaş, Arda’nın hayatının akışını beklenmedik bir şekilde değiştirirler. Kahramanımıza ise bu yeni hayatına şaşkınlık içinde ayak uydurmak düşerken, Arda’nın bu değişimine gizlice şahit olan sevimli komşusu Rıfkı’nın da hayatı en az onun kadar renklenmiştir.

Cennet

Yönetmen: Biray Dalkıran
Oyuncu: Engin Altan Düzyatan, Fahriye Evcen, Zeynep Papuççuoğlu...
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2007
 
"Onun adı A, Can değil sadece A."

Can 29 yaşında Atipik psikoz ve düşük zekasına rağmen büyük hayal gücüne sahip bir adam. Yaygın tanımıyla geri zekalı.

7 yaşında annesi öldüğünde yaşadığı travma sonucu annesinin hayaliyle yaşamaya başlamış ve annesi dışında kimseyle iletişime giremediği bir çocukluk geçirmiş. Bu yüzden kendine ait bir cennet yaratmış. Ve bir gün cennetinde tek başına değil güzel bir kızında ona eşlik ettiğini fark eder.

Bu hikaye, kendi kurduğu cennetinden çıkarılıp yalancı bir cennette, akıllı bir yetişkin olabilme şansı verilmiş bir çocuğun hikayesi.

Ya da bu masal ile gerçeğin hikayesi.

Kapan
(La Habitacion De Fermat)
 
Yönetmen: Luis Piedrahita, Rodrigo Sopeña
Oyuncular: Lluís Homar, Federico Luppi
Tür: Korku
Yapım Yılı: 2007

Birbirini hiç tanımayan dört matematikçi, gizemli biri tarafından büyük bir bulmacayı çözmeleri için davet edilir.
 
Kendilerine yöneltilen soruları zamanında ve doğru olarak çözemezlerse, içinde bulundukları oda bir anda ölüm tuzağına dönüşecektir.
 
Bunun yanı sıra çözmeleri gereken en önemli problem ise, kendilerini buraya getiren sebep ve aralarındaki ilişki olacaktır.

Lanetli Topraklar
(The Ruins)

Yönetmen: Carter Smith
Oyuncular: Jonathan Tucker, Laura Ramsey, Jena Malone...
Tür: Korku / Gerilim / Macera
Yapım Yılı: 2008 
 
Meksika’nın pırıl pırıl güneşi, sıcak suları, kızgın ve neredeyse altından kumlu sahilleri her yıl sayısız turisti davet eder. Böyle ortamlar özellikle ucuz eğlence arayan gençlerin ilgi odağıdır.
 
Çok iyi arkadaş olan Amy (Jena Malone) ile Stacy (Laura Ramsey), yanlarına erkek arkadaşlarını da alarak Meksika’daki turistik bir bölgeye tatile giderler. Amy’nin tıp öğrencisi olan erkek arkadaşı Jeff (Jonathan Tucker) oldukça kültürlü bir gençtir.
 
Stacy’nin erkek arkadaşı Eric ise (Shawn Ashmore) partilere katılmaktan aşırı zevk alan özgür ruhlu bir insandır.

Grubun tatili sona yaklaşırken antik Maya harabelerini görme umuduyla bir ormana yolculuk yaparlar. Ancak arkeolojik kazı bölgesine vardıklarında beklenmedik olaylar meydana gelince korkuya kapılan genç gezginler, eski bir taş yapının tepesine sığınırlar.
 
Orada gizlenmiş ölümcül tehditle yüz yüze kaldıklarında gençler için vahşi bir hayatta kalma mücadelesi başlayacaktır.
 
Sokağın Kralları
(Street Kings)

Yönetmen: David Ayer
Oyuncular: Keanu Reeves, Naomie Harris...
Tür: Dram / Suç
Yapım Yılı: 2008

Ludlow kendi dünyası ile sokaklar arasındaki uçurumu hiçbir zaman aşmamış kıdemli bir polistir.
 
Ancak karısını kaybettikten sonra hayatı keyifsiz, karanlık ve ölümcül bir hâl alacaktır.
 
Görev aldığı polis departmanında yozlaşmaları fark eden Ludlow, partnerinin ölümü ile ilgili dosyada araştırma yaparken, tüm hayatını adadığı ve kendisinin de içinde bulunduğu teşkilâta başkaldırmak zorunda kalır.
 
Kayıp Yüzük
(Closing The Ring)

Yönetmen: Richard Attenborough
Oyuncular: Christopher Plummer, Shirley MacLaine, Gregory Smith...
Tür: Dram / Romantik
Yapım Yılı: 2007

300 bine yakın Amerikalının öldüğü ya da Kuzey İrlanda’ya yerleştiği 2'nci Dünya Savaşı sırasında, 1 Haziran 1944’te 10 genç askerin içinde bulunduğu B-17 uçağı yoğun bir sis içerisinde kalır ve Belfast Cave Tepesi’ne çarpar.
 
Kaza gerçekleşmeden önce bir asker nişan yüzüğünü uzaklardaki sevgilisine ulaştırması için köylülerden birine emanet etmiştir.
 
Yüzüğün yıllar sonra ortaya çıkmasıyla, geçmişten kalan bazı sırlar da gün yüzüne çıkacaktır. 
 
Ana Kuzusu
(Mama's Boy)

Yönetmen: Tim Hamilton
Oyuncular: Anna Faris, Eli Wallach, Jon Heder...
Tür: Komedi
Yapım Yılı: 2007

29 yaşındaki çocuk ruhlu Jeffrey hala annesi Jan ile birlikte yaşamaktadır ve annesinin ona sunduğu bu el bebek gül bebek yaşamdan da vazgeçmeye hiç niyeti yoktur...

Bir türlü büyümeye niyeti olmayan Jeffrey’nin bu “5 yıldızlı otel” konforundaki hayatı annesinin çekici Mert ile tanışması ile tehlikeye girer. Mert çabucak Jan’ın aklını başından alır ve ana oğulun evlerine taşınır...

Jeffrey annesi ile yeni sevgilisinin ilişkisini sabote etmek için güzel garson / gitarist Nora’dan yardım almaktadır.

Cici baba adayı ile Jeffrey’nin arasındaki komik rekabet gittikçe artarken, herkesi şaşırtan bir gelişme olur ve Jeffrey yavaş yavaş içindeki “yetişkin” i keşfetmeye başlar...

Annemler Tatilde
(The Year My Parents Went On Vacation)

Yönetmen: Cao Hamburger
Oyuncular: Michel Joelsas, Germano Haiut, Paulo Autran...
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2006

Brezilya, 1970. Askeri yönetimin gölgesinde yaşayan Brezilya’da, siyasi suçlu olarak polis tarafından aranan Bia ve Daniel, 10 yaşındaki oğulları Mauro’yu dedesinin yanına bırakarak kaçmak zorunda kalır.
 
Fakat Mauro’nun dedesi, torununun kendisini görmeye geldiği gün ölür. Anne babasının tatile gittiğini düşünen Mauro, Yahudi mahallesinde yer alan dedesinin evinde tek başına yaşamaya başlar.
 
Babasının ailesinin Yahudi olmasına rağmen, kendi gelenekleri hakkında hiçbir şey bilmemektedir. Kısa sürede komşular tarafından sevilen Mauro, bir yandan heyecanla ailesinden haber beklerken, diğer yandan da bu yeni ve sıcak dünyanın insanlarına uyum sağlamaya çalışır.
 
Ülkenin baskıcı askeri yönetiminin yansımaları, politikayla ilgilenmeyen Yahudi mahallesi sakinlerini de Mauro nedeniyle etkilemeye başlar.