BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Genç, çifte maaş avında

Kamer Genç, ‘haksız elde edilen ikinci maaşa’ taktı. Kimin maaşı mı?

Abone ol
İNTERNETHABER-ÖZEL
ZÜBEYİR KINDIRA

ANKARA/ Kamer Genç, AKP’li Osman Yağmurdereli’nin aylarca çift maaş aldığını ve haksız kazanç sağladığını ileri sürerek, “Maaşlardan birini geri vermeli. Bu olayın, Yağmurdereli’nin peşini bırakmam” dedi.

AKP’li Yağmurdereli, milletvekili seçilmeden önce Kızılay Yönetim kurulu üyesi olmuş, milletvekili seçildikten sonra da 7 aydan fazla süre ile bu görevde kalmıştı. Hem milletvekili maaşı hem de Kızılay’dan maaş alan Yağmurdereli’nin bu tutumu iç tüzük hükümlerine göre, “milletvekilliği ile bağdaşmayan işler’ arasında sayılıyor.

Kamer Genç, geçen hafta TBMM Başkanlığı’na başvurarak Yağmurdereli’nin milletvekilliğinin düşürülmesini istemişti. Yağmurdereli ise; “ben istifa ettim. Biraz geciktik. Kusura bakmasın” diye yanıt vermişti.

Ancak Genç, “kusura baktı” ve “Bu bir kusurdur. Özür dileyerek geçiştirilemez. Aylar boyunca aldığı iki maaş var. Bu maaşlardan birini geri vermeli. Ya Kızılay’dan aldığı maaşları toplamı ve faiziyle ya da Meclis’ten aldığı maaşı toplamı ve faiziyle geri vermeli. Ben bu işin peşini bırakmam. Bu devletin parası. Ama önce TBMM Başkanlığı’nın, dilekçeme vereceği yanıtı bekliyorum. Bakalım, ne yanıt gelecek?” dedi.