BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Vergi borçlusuna ödeme kolaylığı

Vergiler ve damga vergileri hariç olmak üzere tüm vergilerde yıllık bazda yüzde 3 faiz oranı ve 18 aya varan ödeme kolaylığı.

Abone ol Sivas Defterdarı Duran Salihoğlu, geçici vergiler ve damga vergileri hariç olmak üzere tüm vergilerde yıllık bazda yüzde 3 faiz oranı ve 18 aya varan ödeme kolaylığı sağlandığını söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ise ekonomik kriz ortamında uygulamaya konan taksitlendirme sisteminin reel sektörünü yüzünü güldürdüğünü açıkladı.

Defterdar Duran Salihoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ile görüşen Defterdar Salihoğlu, vergi borçlarını süresinde ödeyememiş mükelleflere kolaylık getirildiğini ifade etti. Sistemin kamu alacaklarının bir an önce hazineye girmesi için önemli olduğunu belirten Salioğlu, tecil ve taksitlendirilen borçlara uygulanacak faiz oranında önemli bir azaltma yapılarak faiz oranının yıllık yüzde 3 olarak belirlendiğini belirtti.

Bu uygulamadan, vade tarihi 01.09.2008 tarihinden önce olan, vergi dairelerine ödenmesi gereken her türlü vergi, resim, harç, fon payları, vergi cezası, para cezası, gecikme faizi, gecikme zammı gibi tüm amme alacaklarından borçlu olan mükelleflerin yararlanabileceğini vurgulayan Salihoğlu, "Uygulama kapsamına 2008 yılı gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergi ile birlikte ödenmesi gereken damga vergisi alınmamıştır.

Mükelleflerimizin 28 Kasım 2008 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurmaları halinde toplam borçları, ilk taksit aralık 2008 ayından başlamak üzere 18 ay süre ile yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanarak taksitlendirilecektir" diye konuştu.

Sivas TSO Başkanı Yıldırım da kriz ortamında vergi borçlarının düşük faizle 18 ay taksitlendirilmesini reel sektör açısından olumlu bulduklarını kaydetti. Ayrıca, reel sektörün 11 ayda ödenecek olan peşin verginin ertelenmesi talebini de desteklediklerini ifade eden Yıldırım, "Vergi borçlarının düşük faizle taksitlendirilmesi bugünkü ekonomik ortamda çok önemli bir gelişme. Bu durum vergi mükellefleri açısında avantaj. Ayrıca reel sektörün 11 ayda ödemesi gereken peşin verginin ertelenmesi talebini de destekliyoruz." dedi.