BIST 10.320
DOLAR 32,16
EURO 35,12
ALTIN 2.466,90
HABER /  GÜNCEL

Büyükçekmecede Atatürk sergisi

Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Atatürk Sergisi vatandaşlardan büyük ilgi gördü…

Abone ol

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün , ebediyete intikal edişinin 70. yıldönümü dolaysıyla Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Atatürk Sergisi vatandaşlardan büyük ilgi gördü…

Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’nda sabah 09:05’te yapılan ve Büyükçekmece vatandaşların oldukça yoğun ilgi gösterdikleri saygı duruşu ve çelenk töreninin ardından Büyükçekmece Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nden Ekber Yeşilyurt ile Değirmen Park Kadın Sanat Merkezi Aysen Arın Resim Atölyelerinin hazırladıkları Atatürk resimlerinden oluşan yağlı boya sergisi açıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarından oluşturulan yağlı boya sergisini Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmece Garnizon Komutanı Personel Albay Tuğrul Avtan birlikte açtılar.

Atatürk ilke ve inkılaplarının gençlere daha iyi anlatılmasında bu tür sergilerin oldukça yararlı olduğuna değinen Başkan Akgün; “ Sergideki resimler ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün birbirinden güzel fotoğraflarının tuvale yansımış hali olarak karşımıza çıkıyor. Atamızın ölümünün üzerinden 70 yıl geçmesine rağmen onun ne büyük işler başardığını bugün daha iyi anlıyoruz. Atatürk, örnek almamız gereken çok büyük işler yaptı. Gençlerimiz geçmişini iyice okumalı ve geleceğine daha çok sahip çıkmalıdır” dedi.

Bir hafta açık kalacak olan Atatürk Resimleri Sergisi’ne sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.