BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda söz savunmanın

2 bin 455 sayfalık Ergenekon iddianamesi sonunda tamamlandı. Şimdi söz sırası savunmaya geldi. Son duruşmadan notlar...

Abone ol

''Ergenekon'' davasının 2 bin 455 sayfalık iddianamesinin okunması bugün yapılan 11. duruşmada tamamlandı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi(nce yapılan yargılamanın bugünkü duruşmasına, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 44 tutuklu sanık getirildi. Başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay'ın da katıldığı duruşmaya, tutuklu sanıklardan Gazi Güder ve Erkut Ersoy ise gelmedi.

Tutuksuz yargılanan Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Ali Yasak, Güler Kömürcü Öztürk, Kemal Şahin, Mehmet Murat Yücel, Murat Özkan, İsmail Eksik, Ferudun Refik Nuhoğlu, Emin Caner Yiğit, İbrahim Benli, Rafet Arslan ve Zeki Yurdakul Çağman da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, iddianamenin 66. sıradaki sanık Hüseyin Görüm'ün hukuki durumunun ele alındığı 2112'nci sayfasından itibaren cumhuriyet savcılarınca okunmasına devam edildi.

2 BİN 254'ÜNCÜ SAYFASINDA ÖĞLE ARASI

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın bugünkü duruşmasında, Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından okunan iddianamenin 2 bin 254'üncü sayfasına kadar gelindi. Duruşmanın öğleden önceki oturumunda, 7 sanığın hukuki durumlarına ilişkin iddianamedeki bölümler okundu.

Mahkeme heyeti, duruşmaya saat 13.15'e kadar ara verdi. Bu arada, duruşma salonunun genişletilmesi amacıyla bahçede başlayan inşaat çalışmasının devam ettiği ve duvarların tamamlanmak üzere olduğu görüldü.

İDDİANAMENİN OKUNMASINA DEVAM EDİLDİ 

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan yargılamanın 11. duruşmasının öğleden sonraki oturumu başladı. VE TAMAMLANDI

İddianameyi 2 bin 254'üncü sayfasından itibaren Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın dönüşümlü olarak okudu. İddianamenin okunması işlemi, saat 15.35'te tamamlandı. 

27 EKİM'DE OKUNMAYA BAŞLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan 2 bin 455 sayfalık iddianamenin okunmasına, davanın 3'üncü duruşmasının yapıldığı 27 Ekim 2008 Pazartesi günü öğleden sonraki oturumda başlanmıştı. 28 Ekim salı günü de resmi tatil nedeniyle yarım gün okunan iddianamenin okunması, 2'si yarımşar gün olmak üzere toplam 9 gün sürdü. 

İddianamenin bu 9 duruşmada cumhuriyet savcıları tarafından dönüşümlü olarak ve kısaltılarak okunması, yaklaşık 40 saati buldu. Duruşma, iddianamenin okunmasının tamamlanmasının ardından avukatların taleplerinin dinlenilmesiyle sürüyor.

DURUŞMADAN NOTLAR

Bu arada, bugünkü duruşmanın öğleden sonraki oturumunda iddianamenin okunmasına başlamadan önce tutuklu sanıklardan Emin Gürses'in avukatı Bozkurt Nuhoğlu söz alarak, 10 Kasım dolayısıyla Atatürk için bir dakikalık saygı duruşu yapılmasını istedi. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de ''Biz onu sabah yaptık'' diyerek talebi kabul etmedi.

Avukat Nuhoğlu'nun ısrar etmesi üzerine Başkan Şengün, ''Biz onun gereğini sabahleyin yaptık. Mahkeme heyeti de en az sizin kadar hassastır. O konuda müsterih olun'' dedi. Öte yandan, iddianamenin okunması sırasında salonun ışıkları 10-15 saniye süresince söndü ve hemen ardından yeniden yandı