BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,12
ALTIN 2.467,63
HABER /  POLİTİKA

Ateş ile barut yan yana!

Bu fotoğraf karesine dikkat. Devletin zirvesi neredeyse tam kadro orada. Ancak sadece bir isim kameraların sıkı takibinde.

Abone ol Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nca düzenlenen 10 Kasım töreninde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya da katıldı.

Yalçınkaya, dava sonrası ilk kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aynı ortamdaydı ama ikili bir araya gelmemeye özen gösterdi.
 
 Erdoğan hemen arka çaprazında duran Yalçınkaya'nın gergin olduğu ve sık sık o tarafa bakması dikkat çekti.


Yalçınkaya, AK Parti hakkında kapatma davası açtıktan sonra basının karşısına çıkmamaya özen gösterdi, Başbakan ile yanyana gelmedi. Hatta, görev yaptığı Yargıtay'daki yargı yılı açılışına bile katılmadı.

ERDOĞAN'IN 4 METRE ÖTESİNDE!

Bu kez Yalçınkaya Atatürk'ü anma töreninde kendisine ayrılan yerdeydi. Yalçınkaya'dan birkaç dakika sonra Başbakan Erdoğan da aynı salonda protokolde yerini aldı. Aynı salondaydılar ama hiç yanyana gelmediler.

YALÇINKAYA ALKIŞLAMADI

Başbakan kürsüden Cumhuriyet'in temel değerlerini anlattı, "Cumhuriyetin temel niteliklerini korumalıyız. Birini diğerinden üstün tutulmadan hedeflere kilitlenmeliyiz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın verdiği bu mesajları Abdurrahman Yalçınkaya da dinledi, ancak sadece dinlemekle yetindi. Erdoğan'ı alkışlayanlar arasında Yalçınkaya yoktu...