BIST 10.161
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.471,88
HABER /  GÜNCEL

MÜSİADdan kriz dersleri

Küresel krize karşı işletmeler kendilerini nasıl koruyabilir? MÜSİAD işte bu ortamda altın bir fırsat sunuyor.

Abone ol Üyelerden gelen talepler doğrultusunda eğitim konusunda çalışmalar yapan ve önemli projelere imza atan MÜSİAD, sadece üyelerin katılabildiği “İşletme Yüksek Lisansı” (MBA) programını başlattı. İşletme MBA programına katılan üyeler, kriz döneminde şirket yönetimi konularında da ders alacaklar.   

MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ’nin (MÜSİAD) Fatih Üniversitesi ile yaptığı işbirliği sonucunda üyelerine Tezsiz İşletme Yüksek Lisansı (MBA) yapma imkânı sunduğu akademik program başladı.

Konu ile açıklama yapan MÜSİAD Eğitim Komisyonu Başkanı Av. Kerim Altıntaş şunları söyledi:

Üyelerimizin işletmelerinin, küresel kriz ortamında ve hızla gelişen şartlarda daha güçlü bir yapıya kavuşmasını ve olumsuz faktörleri iyi yöneterek işletme verimini daha yüksek noktalara ulaştırmalarını sağlayacak yöneticilerin ve işadamlarının yetiştirilmesi amacıyla MBA Programı başlattık.

Dünyayı etkisi alan kürsel kriz ile birlikte işletmelerin bir bocalama ve bekleme dönemine girdiğini görmekteyiz. Üyelerimiz bizlere krize karşı ne gibi önlemler almamız gerektiğini ve neler yapmaları gerektiğini soruyorlar. Bizler de gerçekleştirdiğimiz bu tr programlarla işletme eğitimini tam anlamıyla almış işadamları ve yöneticiler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. 2009’da da sürmesi beklenen krizin ve muhtemel olumsuzlukların MBA eğitimi almış işadamları ile kısa zamanda aşılabileceği kanaatindeyiz.

Kerimtaş, bu program ile firma sahiplerine ve yöneticilerine işletme eğitimi vermenin yanı sıra; yönetim ve organizasyon, muhasebe ve finans, üretim ve pazarlama alanlarında kapsamlı eğitimler vermeyi amaçladıklarını ifade ederek, kariyer hedefi olanlar için de programın iyi bir başlangıç olduğunu söyledi.

Altıntaş, bu yıl gerçekleşmekte olan programda 25’e yakın işadamının İşletme MBA’i almaya başladıklarını ifade ederek, “Genel işletme alanında kariyer yapmak isteyen üyelerimiz de bu programdan faydalanıyorlar. Programı bitiren üyelerimize Tezsiz İşletme Yüksek Lisansı diploması vereceğiz ve mezun olan adayların da direkt olarak doktora programına devam etme imkânı var” diyerek sözlerini tamamladı.