BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.383,69
HABER /  GÜNCEL

Veli Küçük kendini böyle savundu

Ergenekon'un en önemli sanıklarından Veli Küçük, iddianamede belirtildiği kadar güçlü birisi olmadığını söyledi.

Abone ol

Birinci ''Ergenekon'' davasında, mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi. Veli Küçük, söylendiği kadar güçlü olmadığını söyleyerek hakkındaki suçlamaların gerçeği yansıtmadığını iddia etti. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada söz alan tutuklu sanık Veli Küçük, 28 aydır tutuklu olduğunu belirterek, ''Bir savaş veriyorum normaldir ama hakkımdaki kuvvetli suç şüphesi nedir, bir açıklayın'' dedi.

Dünya Azerbaycanlılar Kongresine başkan seçildiği için burada olduğunu savunan Küçük, ''abartıldığı gibi bir gücü olmadığını, gücü olsaydı bu davada yargılanmaması gerektiğini'' söyledi.

Danıştaya saldıranların bunu mertçe söylediğini belirten Küçük, ''Gittim şu nedenle vurdum' diyor. Alparslan Arslan, 'Ben yaptım' diyor. Arslan, kamu görevi yapan bir avukat. Arslan beni arasa, dese ki 'Benim şöyle bir sıkıntım var', gözümü kırpmadan çağırırdım, çay içerdim. Danıştaya saldırmış mı olacaktım?'' diye konuştu.

Küçük, ''Ağrı'da Alay Komutanı olduğu sırada Turgut Özal'ın ölümünden bile sorumlu tutulduğunu'' ifade ederek, ''Bu şaklabanlığa bir son verin. Ben bir çiftçi ailenin çocuğuyum. Altı delik ayakkabı ile 14 yaşında askerin karavanasını yemeye başladım. Askeri mekteplerde bize öğretilen bir şey vardı: 'Cepheden geri dönülmez, ya şehit ya da malul olursun.' Benim revirdeki dosyam 200'ü buldu. Hastalıklara sığınmıyorum, 'Ameliyat olacaksın' diye tutturdular, 'Olmam' dedim'' şeklinde konuştu.

Diğer sanık ve avukatların taleplerinin ardından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel görüşünü açıkladı.

Pekgüzel, sanıklardan Oktay Yıldırım'ın 12 Haziran 2007'de Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarına ait olay yeri görüntülerindeki ses kaydı dökümünde, polislerin ''Ergenekon'' sözcüğünü kullandığını iddia ettiğini belirterek, Yıldırım'ın kendi incelemesi olan görüntülerdeki ses kaydının yer aldığı CD'lerin cezaevi koşullarında hazırlanamayacağını kaydetti.

Savcı Pekgüzel, cezaevindeki bilgisayarların teknik imkanlarıyla Oktay Yıldırım'ın böyle bir CD hazırlayıp hazırlayamayacağının araştırılması için yazı yazılmasını istedi.

Bu sırada Oktay Yıldırım ve bazı sanıkların ayağa kalkarak bağırıp tepki göstermesi üzerine, mahkeme heyetine başkanlık yapan hakim Hasan Hüseyin Özese, sanıklara, bu tutumlarını sürdürmeleri halinde dışarı çıkarmak zorunda kalacağı uyarısında bulundu.

Savcı Pekgüzel, tüm sanıkların cezaevindeki ziyaret listeleri ve mektuplarının istenmesini de talep etti.

Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.