BIST 10.889
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.514,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

At-eşek eti kabusu Eskişehir'de

Adana ve Kocaeli'nde ortaya çıkan at-eşek eti bu kez de Eskişehir'de. Eskişehir Tarım İl Müdüründen önemli uyarılar var.

Abone ol

Eskişehir Tarım İl Müdürü Mevlüt Gümüş, denetimler kapsamında bir iş yerinden alınan kıyma numunesinde at eti tespit ettiklerini belirterek, '' Söz konusu iş yerine 5 bin 723 lira ceza kestik ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Kimsenin vatandaşın sağlığıyla oynamasına izin vermeyiz'' dedi.

Gümüş, ''Tarım ve Köyişleri Bakanlığından üretim izni olmayan gıda ürünleri ile son kullanım tarihi geçmiş gıdalara dikkat edilmelidir, kesinlikle tüketilmemelidir. Eğer vatandaş bir gıdadan şüphelenirse bunu Alo 174 Gıda Hattına bildirebilir. Biz şikayetleri hemen değerlendirip bu yönde çalışma yapıyoruz. Denetimler kapsamında bir iş yerinden alınan kıyma numunesinde at eti tespit ettik. Bu miktar olarak fazla değil. Bu konuyu en ince ayrıntısına kadar inceliyoruz. Söz konusu iş yerine 5 bin 723 lira ceza kestik ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Kimsenin vatandaşın sağlığıyla oynamasına izin vermeyiz.''

''HER DÖNEMDE FIRSATÇILAR OLUYOR''

Gümüş, bu yıl ilk defa sıkı denetimlere rağmen et etine rastladıklarına işaret ederek, ''Her dönemde fırsatçılar oluyor. Ucuza mal edip çok fazla kazanma hırsında olanlar maalesef oluyor. At etinin nereden temin edildiğinin, kesimin hangi bölgede yapıldığının belirlenmesi an meselesi. Kısa sürede şüphelilerin yakalanacağına inanıyorum'' dedi.