BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.507,29
HABER /  DÜNYA

İngiliz lideri şoke eden protesto

Türkiye'de siyasetçiler 'yumruklu' saldırıya uğrarken, İngiltere'de de muhalefet lideri yumurtalı saldırıya uğradı.

Abone ol

İngiltere'de 6 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler öncesi partiler seçim kampanyalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Muhafazakar Parti lideri David Cameron ise seçim kampanyası sırasında yumurtalı saldırıya uğradı.

İngiltere'nin Cornwall kentinde bir üniversiteyi ziyaret ederek öğrencilerden oy isteyen Cameron beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Cameron öğrencilerin sorularını cevapladığı bir anda bir öğrencinin yumurtalı saldırısına uğradı.

Yumurta Muhafazakar lider Cameron'ın omzuna isabet etti. Ancak Cameron'ın yumurtalı saldırıya tepkisi de ilginç oldu. Saldırı sonrası espri yapan Cameron, seçim kampanyasında ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını söyledi. Cameron, "Yumurta mı tavuktan çıkıyor yoksa tavuk mu yumurtadan" sözünü şimdi daha anladığını belirtti.

POLİS SALDIRGANI SERBEST BIRAKTI

İngiliz polisi yumurtalı saldırıyı gerçekleştiren öğrenciyi önce gözaltına aldı ancak üzerinde başka yumurta bulamayınca serbest bıraktı.

İNGİLİZ POLİTİKACILAR DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

İngiltere'de daha önce de siyasetçiler yumurtalı saldırıya uğramıştı. İngiliz Ulusal Parti lideri Nick Griffin geçtiğimiz yıl basın toplantısı yaparken saldırıya yumurta yağmuruna tutulmuştu. 2001 yılında dönemin İşçi Parti'si başbakan yardımcısı John Prescott, yumurtalı saldırıya maruz kalmıştı. Galer'da saldırıya uğrayan Prescott kendisine yumurta atan saldırgana yumruk atmıştı. Yine 1992 yılında İngiltere Başbakanı John Major yumurtalı saldırıya uğramıştı. Yumurta Major'ın yüzüne isabet etmişti.

Türkiye'de de son dönemde Enerji Bakanı Taner Yıldız ve kapatılan DTP'nin genel başkanı Ahmet Türk yumruklu; CHP lideri Deniz Baykal taşlı-yumurtalı, Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin ise yumurtalı saldırılara uğradı.