BIST 11.051
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.502,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kırşehir'de araştırma sempozyumu yapıldı

Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu konferans salonunda 'Kazı ve Araştırma' sempozyumu gerçekleştirildi.

Abone ol

Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen 'Kazı ve Araştırma' sempozyuma Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, eğitim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun 2. gün oturum yöneticiliğini Yrd. Doç. Dr. Barış Salman ve Araş.Gör Ferhat Kaya yaptı. Birinci oturum saat 10:00'da Kral Midas'ın yeniden yüzlendirilmesi konusu ile Araş. Gör. Aslı Doğan yaptı. Konya Dursunlu kazısı hakkında bilgiler veren Araş. Gör. Serkan Şahin'in ardından Botan Vadisi kazılarında bulunan pişmiş toprak kapların ışığı altında M.Ö. 2 binde ticari ve kültürel İlişkiler konusu ile Araş. Gör. Elif Baştürk devam etti.

Saat 11.00'de başlayan ikinci oturum'da, Eskişehir Dorylaion (Şar höyük) kazılarında bulunan Helenistik Devir kapları konusunu Araş. Gör. T. Yaşar Yedidağ, Denizli ve Aydın İlleri Yüzey Araştırmaları konusunda Prof. Dr. Neşe Atik, Stratonikeia ve Lagina kazılarında 3D Çalışmaları hakkında Araş. Gör. Ömer Uzunel söz aldı.

Üçüncü ve son oturumda saat 14:00'de başlayarak, Elaiussa Sebaste kazılarında bulunan pişmiş toprak kapların değerlendirilmesi ile bilgiler verildi. Oturumda, Üçağızlı Mağarası kazısı ile ilgili Prof. Dr. Erksin Güleç, Tekirdağ Karaevlialtı Heraion Theikos kazıları hakkında Prof. Dr. Neşe Atik bilgiler aktardı.