BIST 11.058
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.502,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli’nde genelev açılsın mı?

Kocaeli'nde mantar gibi artan masaj salonlarına yapılan fuhuş baskınları, bir yerel gazetenin ilginç bir anket yaptırmasına neden oldu.

Abone ol

Kocaeli’nde arka arkaya yaşanan masaj salonuna fuhuş baskını, cami tuvaletinde fuhuş gibi olaylar yerel bir gazetenin "Genelev kurulsun mu kurulmasın mı" diye anket yapmasına yol açtı.

Kocaeli basınını meşgul eden tartışma üst üste yaşanan fuhuş baskınları üzerine yerel gazete köşe yazarı Uğur Gencer'in "Sağlıksız yerlerde, sağlıksız hayat kadınları ile yapılan sağlıksız cinsel ilişki yerine, açın bir genelevde hem sağlıklısı olsun hem de vergilendirilsin" önerisi ile başladı.

Öneriye başka bir yerel gazetenin sahibi de "Eğer ilimizde bir genelev olmuş olsa, duygusal ihtiyaç duyanlar genelevlere gidip bu ihtiyaçlarını karşılayabilirler…Genelev olmadığı için bütün gözler ve dikkatler masaj salonlarına çevriliyor ve gözetim altına tutuluyor… " diye destek çıktı.

ANKETİN GEREKÇESİ
Tartışma burada bitmedi. Konunun halka sorulmasına karar verildi. Kocaeli’nin yerel gazetelerinden biri bu kez "Genelev kurulsun mu" anketi düzenledi. Kocaelihaber gazetesinin düzenlediği anketin gerekçesi şöyle açıklandı:

“Kocaeli genelinde yaşanan fuhuş baskınları ve fuhuş oberasyonları Kocaeli'de olmayan bir konuyuda gündeme getirdi. GENELEV...

Yasal cinsel ihtiyaç giderme alanı olarak bilinen genelev Kocaeli'ye kurulmalı mı kurulmamalı mı diye halkımıza soruyoruz. Ankete cevap vererek bu konudaki görüşünüzü yetkililere iletebilirsiniz."

ANKETİN İLK SONUÇLARI

Anketin ilk sonuçları Kocaeli halkının genelev kurulmasına karşı çıktığı yönünde. Ankete katılanların yüzde 64’ü “Hayır Genelev Kurulmasın” derken, yüzde 36’sı “Evet Genelev Kurulsun” dedi.

Yerel gazeteciler yaptıkları anketin sonucunun il yöneticilerinin önünü açmasını istiyor.