BIST 11.069
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.504,79
HABER /  GÜNCEL

Eve giren Pitbull aileyi fena korkuttu

Alanya'da kapısı açık daireye Pitbull girdi, korkuya kapılan anne ile kızı kendini odaya kilitledi.

Abone ol

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Pitbull cinsi köpek, apartman dairesinin açık bırakılan kapısından girerek, evde bulunan anne ile kıza, 2 saat boyunca korku dolu anlar yaşattı.

Olay, öğle saatlerinde meydana geldi. Apartmanın 4'üncü katında oturan 39 yaşındaki Azize Kurt ve kızı 21 yaşındaki Didem Kurt, alt kattaki bir komşusunu ziyaret etti. Anne- kız, komşularını oturmaya davet ederek tekrar evlerine döndü. Evlerine giren anne- kız, alt kattaki komşularının girebilmesi için de daire kapısını açık bıraktı. Bu sırada, çatı katından indiği tahmin edilen Amerikan Pitbull cinsi köpek, kapısı açık daireye girdi. Daire kapısının köpek girdiktikten sonra rüzgarın etkisiyle kapanması üzerine anne- kız, evde köpekle karşı karşıya kaldı.

Paniğe kapılan anne ve kız, kendilerini bir odaya kilitledi. Azize Kurt, ‘155 Polis İmdat’ hattını arayarak yardım istedi. Bunun üzerine polis, Alanya Belediyesi'nin hayvan toplama ekibinin irtibat telefonunu verdi. Ancak ekibin 2 saat boyunca gelmemesi üzerine Azize Kurt, itfaiye ve basın mensuplarına haber verdi.

Daireye ilk gelen gazeteciler, anne- kızın çığlık ve köpeğin havlama seslerini duyunca, anahtarı üzerinde olan kapıyı açarak eve girdi. Kapının açılması üzerine daireden çıkan köpek apartman boşluğunda oturdu. Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sahibi belirlenemeyen köpeği, Demirtaş Köpek Bakım Merkezi'ne götürdü.

2 saat boyunca kendilerini odaya kilitleyip yardım bekleyen anne ile kızı, yaşadıkları korku dolu dakikaları anlatırken zorlandı. Didem Kurt, “Gece yarısından beri çatıdan köpek sesleri duyuyorduk. Birden evimizde köpeği görünce korktuk. Köpek koridora oturdu ve bu yüzden odadan çıkamadık. Yetkilileri aradık, ama sanırım telefon şakası sandılar” dedi.