BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vefa Görkem'i yaşatmaya yetmedi

17 yaşındaki Görkem Boztepe adlı genç kızın hayatını kaybetmesi başta 11-YD sınıfı öğrencileri ile Ayvalık halkını yasa boğdu.

Abone ol

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi lösemi hastası ölen kız arkadaşlarına ağladı.

Yaptıkları kek ve benzeri yiyecekleri sınıf arkadaşları her gün açtıkları Talatpaşa Caddesindeki stantta satarak destek oldukları 17 yaşındaki Görkem Boztepe adlı genç kızın hayatını kaybetmesi başta 11-YD sınıfı öğrencileri ile Ayvalık halkını yasa boğdu.

Uzun süredir İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşam mücadelesi veren Görkem Boztepe önceki gece hayatını kaybetti.
Boztepe'nin cenazesi Ayvalık'a getirilerek, Hayrettin Paşa camisinde kılınan öğle namazdan sonra, Ayvalık'ta toprağa verildi.
Cenaze töreninde emekli astsubat Erkan Boztepe, anne Aygün Boztepe, abla Gizem Boztepe'yi Ayvalık Lisesi 11 YD öğrencileri, okul öğretmenleri ve Ayvalık halkı yalnız bırakmadı.

Anne Aygün Boztepe'nin lösemili kızı Görkem Boztepe'yi hayata kavuşturabilmek için 6 aylık hamile kaldığı ve doğacak olan bebekten alınacak genlerle Görkem'in hayat döndürülmesinin amaçlandığı öğrenildi.

GÖRKEM'İN ANNESİ KIZINI KURTARABİLMEK İÇİN HAMİLE KALDI

Ancak doğuma üç ay kala hayata gözlerini kapatan Görkem'e üç ay sonra doğması beklenen 'Umut Bebek' faydalı olamadı.

Bundan üç ay kadar önce okul öğretmenleri Görkem Alper öncülüğünde lösemi hastası Görkem için komite oluşturan sınıf arkadaşları yağmur, çamur ve soğuk dinlemeden açtıkları sergilerde kendi cep harçlıkları ile satın aldıkları malzemelerle yapmış oldukları kek, pasta, börek, çörek gibi yiyecekleri satarak, lösemili arkadaşları Görkem'in ailesine ekonomik anlamda çok büyük destek vermişlerdi

Ayvalık Lisesi 11 YD sınıf öğretmeni Görkem Alper, arkadaşlarının tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak vefat eden Görkem Boztepe'nin ardından gözyaşları dökerken, "Adaşım olan öğrencim Görkem,
sınıfımızın en başarılı öğrencilerindendi. Hayat doluydu. Her şey iyi giderken, annesi Aygün hanımın üç ay sonra doğacak olan bebekten alınacak olan genlerle Görkem hayata kavuşturalacaktı. Kendisine umut vermesinden dolayı, doğacak olan bebeğin isminin 'Umut' olmasını Görkem istemişti. Acımız çok büyüktür. Tüm arkadaşları ile yapılan kampanyalarla sağlığına kavuşturulmasını çabaladığımız öğrencimin genç yaşta hayata veda etmesinden dolayı üzüntüm sonsudur" dedi.