BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

CHP'yi eleştiren valiye soruşturma

İçişleri Bakanlığı, Abant'ta CHP'yi eleştiren Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, için soruşturma emri verdi.

Abone ol

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Abant Toplantıları'nda CHP'yi eleştiren sözleri için İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. Bakanlık Aydoğdu için mülkiye müfettişi görevlendirdi.

İçişleri Bakanlığı, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu hakkında CHP'ye ilişkin yorumlarıyla ilgili olarak inceleme başlattı.

Öte yandan 'DP'nin 1950'de iktidara geldiğinde CHP'yi kapatıp, İnönü'yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizliktir' şeklindeki sözlerinin siyasi değil akademik bir değerlendirme olduğunu belirten Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, yanlış anlaşıldığını söyledi.

Aydoğdu, konuşmasıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirisine yönelik de 'Valilerin işi siyaset değildir. Benim de böyle bir maksadım yoktu. Çok üzüldüm, sözlerim hiç kastetmediğim bir şekilde anlaşıldı. CHP ile ilgili söz söylemek ne haddimdir ne de yetkimdir' dedi. Vali Aydoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ben, 1950 sürecinde bütün Türkiye ile birlikte siyasi unsurların da kendilerini yenilemeleri hususunda bir söz söyledim. Yoksa kapatılma sözü kesinlikle benim niyetimi ifade etmiyor. Sayın Genel Başkan'ın 'valilerin işlerini yapmaları' gerektiği sözüne de katılıyorum.
Esasen valilik müessesesinin geleneği ve halkımızın bu müesseseye bakışı bizi siyasetin dışında tutar. Biz orada devletin ve hükümetin temsilcisiyiz. Bütün partilere eşit mesafedeyiz. Sayın Genel Başkan'ın bu kanaatine katılıyorum, valiler siyaset dışı bir pozisyonda hizmetlerine devam ediyorlar. Çok üzüldüm, sözlerim hiç kastetmediğim bir şekilde anlaşıldı.'