BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Polis 'Kara Dul Necla'nın peşinde

Uydu yayını yapan TV'lere mesaj göndererek tanıştığı yaşlı ve bekar erkekleri dolandıran 'karadul' lakaplı kadın polis tarafından her yerde aranıyor.

Abone ol

Evlenme bahanesiyle yaşlı ve bekar erkekleri dolandırıp, kendisine takılan ziynet eşyalarıyla ortadan kaybolan 'Karadul Necla' lakaplı kadın polis tarafından her yerde aranıyor.

Bakımlı fiziği ve konuşurken karşısındaki erkekleri etkileyip kendine acındırdığı için 'karadul' lakabı takılan zanlının bugüne kadar en az 5 erkeği dolandırdığı bildirildi.

Uydu yayını yapan televizyon kanallarına, 'Bekarım, yalnız yaşıyorum, halim vaktim yerinde. Evleneceğim birini arıyorum' şeklinde mesaj veren ve kendini 'Necla A.K.'(47) şeklinde tanıtan kadın, bıraktığı cep telefonu numarasını arayanlarla temasa geçtikten sonra görüşmeye başlıyor. İddiaya göre zanlı Necla A.K., bir süre yüz yüze görüşüp, ekonomik durumu iyi olan yaşlı ve bekar erkeklere, "Evleneceğim, yüz görümlüğü istiyorum" diyerek takı aldırıyor.

Karadul Necla kurbanının aldığı altınları çantasına yerleştirdikten sonra da, "Ailem seninle tanışmak istiyor. Kardeşlerimi ziyarete gidelim" diyerek bulundukları yerden başka şehre gidip, otogarda izini kaybettiriyor.
Yakalanmamak için bir şehirde 3 aydan fazla durmayan, sürekli adres değiştiren Necla A.K.'nın yerleştiği mahallede mazbut aile yaşantısı olan bir kadın görünümüne bürünüp, temasta olduğu komşularına, "Yalnızlık canıma tak etti. İyi ve temiz bir insan karşıma çıkarsa neden evlenmeyeyim" şeklinde söylemlerle kendine kurban araması da kullandığı en etkili yöntemlerden biri olarak belirtildi. Kurban peşinde olan 'Karadul' lakaplı Necla A.K.'nın gerçek amacını bilmeyen komşuları, iyilik yapmak düşüncesiyle varlıklı erkeklerle tanıştırarak Karadul'a yeni bir kurban getiriyor. Tanışma faslından sonra düğün hazırlıklarına başlayan kurbanına altın aldıran Necla A.K., kısa sürede ortadan kayboluyor.

SÜREKLİ EŞKAL DEĞİŞTİRİYOR
İlerlemiş yaşına rağmen bakımlı dolaşan Necla A.K., tanınmamak için sürekli saç rengini değiştiriyor. Tuzağına düşürdüğü kurbanlarının verdiği eşkallere dayanarak robot resim hazırlayan polis, aynı kişi olmasına rağmen Necla A.K.'nın bir öncekinin diğerine benzemediğini belirledi.
Türkiye'nin farklı şehirlerinde dolandırıcılık yapmasına rağmen Kayserili olması nedeniyle dolandırıcılık zanlısı Necla A.K. hakkında 6 ayrı yakalama emri bulunduğu öğrenildi.