BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Vatikandan sözde kutlama

Vatikan, Ramazan münasebetiyle Müslümanlara hitaben bir mesaj yolladı

Abone ol

Vatikan'daki Papalık Dinlerarası Diyalog Kurulu (PDDK), Ramazan münasebetiyle Müslümanlara hitaben bir mesaj kaleme alma geleneğini bu yıl da sürdürdü. Gelenek doğrultusunda dün yayımlanan mesajın bu yılki versiyonunda Vatikan'ın, Müslümanlara “din özgürlüğü"nün önemini hatırlatarak, terörden uzak durma çağrısında bulunması dikkati çekti.

Mesajda, “din özgürlüğünün, salt ibadet özgürlüğüne indirgenemeyeceği" hatırlatıldı. Barış kültürünün tesisi açısından da din özgürlüğünün sağlanması, terör ve şiddetten uzak durulması, şiddetin dinle bağdaştırılmaması gerektiğinin belirtildiği mesajda, şu ifadelere yer verildi:

“Başta terörizm olmak üzere şiddetin, gözü kör biçimde herkesi vurduğunu, çatışmalara çözüm üretemeyeceğini, insan ve toplum aleyhine yıkıcı öfkenin ölümcül gücünü harekete geçirmekten başka bir işe yaramadığını hepimiz biliyoruz."

Mesajda, dini ve sivil otoritelere bu konuda önemli görevler düştüğünede işaret edilerek, “Dini şahsiyetler olarak, öncelikle barış, insan hakları, herkese saygıyı esas alan bir özgürlük için birer eğitmen olmak durumundayız" denildi.

“Ramazan'ın bitişi münasebetiyle PDDK Başkanı'nın Müslümanlara mesajı" başlığı altında yayımlanan bildiride, “Bu ruhla, Hristiyanlar ve Müslümanlar arasındaki diyaloğun sürdürülmesi ve güçlendirilmesini de önemli addetmek gerekmektedir" ifadesi kullanıldı.

Vatikan nezdindeki kurumlardan biri olan PDDK, Ramazan ayında Müslümanlara hitaben bir mesaj yayımlama geleneğini 41 yıldır sürdürüyor.