BIST 10.471
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.437,48
HABER /  POLİTİKA

Atatürkü kimse silemez

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Atatürk'ü kimsenin silemeyeceğini öne sürdü

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Sözüm ona sivil anayasa girişimleriyle Atatürk'ü anayasadan da silmeye çalışabilirler ama bilsinler ki bunlara gücü yetmez, güçleri yetmez" dedi.

DSP Parti Meclisi toplantısı öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Sezer, Türkiye-Irak arasında imzalanan terörle mücadelede işbirliği anlaşmasına değinerek, bu anlaşmanın, "Sözde, terör örgütü PKK/Kongra-Gel'e karşı yürütülecek mücadele üzerine odaklandığını" söyledi.

Anlaşmanın en önemli katkısının, "PKK/Kongra-Gel'in bir terör örgütü olarak kabul edilmesi ve bu niteliğiyle faaliyetlerine izin verilmeyeceğinin Irak tarafından resmen teyit edilmesi" olduğunu ifade eden Sezer, ancak "anlaşmanın doğrudan terör örgütü PKK'ye değinmediği" görüşünü dile getirdi.

Sezer, şöyle devam etti:

"Sıcak takip elde edilemedi. Sanırım, 'seçimlerde AKP başarılı olursa biz onunla görüşürüz, iyi olur' diyen Barzani ikna edilememiştir. Bu anlaşma da, belli ki, Amerika ile kurulan ortak komisyon gibi sadece Türkiye'yi bir süre daha oyalayacaktır. Halk deyimiyle, bu anlaşma, 'kuru kuru kurbanın olam' anlaşmasıdır."

"Atatürk'ün döneminin liderleri hafızalardan bir bir silinirken, Atatürk ışık olmaya devam ediyor" diyen Sezer, "Bunu Başbakan böyle bilmeli. Döneminin liderleri yok ama Atatürk hafızalarda da var, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak projelerde de var. Atatürk, Başbakanın dediği gibi 'yaşadık, bitti' değil, yaşıyor, yaşanacak" dedi.