BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Böyle vahşet görülmedi

13 yaşındaki kızı 95 yerinden bıçaklayarak öldüren katiller yakalandı?

Abone ol

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 95 yerinden bıçaklanarak öldürülen 13 yaşındaki Aycan Baran'ın katil zanlıları oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişiden 2'si tutuklandı.

Şentepe Mahallesi'nde dün 13 yaşındaki Aycan Baran'ın, 95 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde boş arsada bulunması üzerine başlatılan soruşturmada, olayla ilgili oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişi polisteki sorgusunun ardından savcılığa çıkarıldı. Savılıkta ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan Semiha Çiftçi (22) ile Gökhan Aydın (22) tutuklanırken, diğer 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan Semiha Çiftçi'nin, Aycan Baran'ın komşusu olduğu, Gökhan Aydın'ın ise uyuşturucu satıcılığı nedeniyle sabıkası bulunduğu öğrenildi.

''NEDEN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLMİYORUM''

Aycan Baran'ın babası Mehmet Baran, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi olan kızının önceki gün okuldan eve geldiğini, daha sonra komşuları olan Semiha Çiftçi'nin, kızını çağırdığını ve birlikte evden ayrıldıklarını söyledi. Baran, şöyle devam etti: ''Komşumuzun evine giderek kızımı sorduk. Semiha Çiftçi'nin babasına 'Senin kızın 22 yaşında, benim kızım 13 yaşında. Kızın, kızımı alıp götürmüş. Kızıma ne yapmışsanız getirin'' dedim. Babası da 'Vallahi haberimiz yok. Siz nasıl biliyorsanız biz de öyle biliyoruz' dedi. Sonra her yerde kızımı aradık. Daha sonra Semiha Çiftçi'nin babası bizim eve geldi; bizim daha önce bakıp da bulamadığımız yeri göstererek, kızımı orada bulduklarını söyledi. Sonra polise durumu anlattım. Kızım 95 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş. Böyle vahşet görülmedi. Kızımı neden böyle bir vahşetle öldürdüklerini bilmiyorum. Yapanların hak ettikleri cezayı almalarını istiyorum.''