BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

ABD bir terör örgütüdür

İran meclisi, ABD ordusu ve CIA'yı "terör örgütü" olarak ilan etti.

Abone ol

Meclisin bu akşamki oturumunda, ABD Temsilciler Meclisinde "İran Devrim Muhafızlarının terör örgütü ilan edilmesine" ilişkin kabul edilen tasarı görüşüldü. Milletvekillerinin çoğunluğuyla kabul edilen bildiride, ABD Ordusu ve CIA'nın terörizmi desteklediği savunuldu ve "ABD Ordusu ve CIA'nın kendileri de teröristtir" denildi.

Bildiride, ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atması, Balkanlar, Irak ve Afganistan'da seyreltilmiş uranyum içeren bombalar kullanması, Vietnam, Irak ve Afganistan'ı işgal etmesi, "saldırgan Siyonist rejimi" (İsrail) desteklemesi, ABD Ordusu ve CIA'nın "terörist girişimlerinden" bazıları olarak sıralandı.

ABD'nin Saddam Hüseyin'i, İran rejim karşıtı Halkın Mücahitleri Örgütü'nü, Taliban ve El Kaide gibi terör örgütlerini desteklediği savunulan bildiride, "Biz İran halkının temsilcileri olarak, ABD Ordusunun Irak ve Afganistan'da güvensizliğe yol açan girişimlerini kınıyoruz. BM'den de Guantanamo, Ebu Garib ve CIA'nın gizli cezaevlerindeki işkencelere müdahale etmesini istiyoruz" denildi.