BIST 10.358
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.464,75
HABER /  GÜNCEL

Vatanın satışı tehlikede

Vatan satıldı ama mahkemeleri devam ediyor. Ayrılanlar harekete geçti.

Abone ol

Zafer Mutlu en sonunda Aydın Doğan' a verdi gazeteyi. Dün resmen Doğan Yayın Holdingin İMKB başvurması ile resmilik kazanadı ve asıl devir işlemi seçim sonrasına bırakıldı.

Kurulduğu günden beri Vatan da çalışmış, ama daha sonra çeşitli gerekçelerle işten çıkarılmış gezetecilerin hemen hemen hepsi Vatan gazetesiyle mahkemelik durumda.

Çalışanlar bekleyiş içindeler ama mahkemeleri devam eden gazeteciler. Satışa tedbir kararı koydurmak çoktan dilekçelerini verdiler bile.
Dilekçede vatan gazetesinde çalışmalardan doğan hak edilmiş alacakların kimden tahsil edileceğinin belirtilmesi istenerek, satışa tedbir veya şerh
düşülmesi talebinde bulunuldu. Mahkemenin vereceği kararın doğrudan satışı etkileyebileceği belirtiliyor.

Çünkü Vatan gazetesi muhabirlerine 5 yıl boyunca yasada belirtilen haklarının bir çoğunu vermedi. Yılda bir kez vermesi gereken ikramiyeler ödenmedi. mesai ücreti ödenmedi, resmi tatil paraları verimedi, yıllık izin paraları verilmedi. Bu yüzden gazeteden ayrılan 25 kişinin mahkemesi halen sürüyor. Mahkemelerin büyük olasılıkla gazetecilerin lehine sonuçlacağı biliniyor. 25 gazetecinin vatan gazetesinden yaklaşık 4 milyon YTL yani (4 trilyon TL) alacak hak ettikleri hesaplanıyor.