BIST 10.099
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,83
HABER /  GÜNCEL

Vatandaş ekmeğini makineden çıkardı

Özellikle hijyen ve gramaj konusunda çekinceleri olan vatandaşlar, ekmeklerini evde yapmaya başladı.

Abone ol

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın, ekmeğe azami yüzde 15'in üzerinde olmamak kaydıyla zam kararı aldıklarını açıklamasının ardından, bununla ilgili olarak farklı açıklamalar yapılıyor.

Özellikle kalabalık ailelerin önemli mutfak giderlerinden olan ekmek, son yıllarda yoğun talep gören pratik makineler sayesinde evde yapılmaya başlandı.


Ekmek yapma makinelerinin yanı sıra, bu makinelerde ekmek yapmak için kullanılmak üzere özel olarak hazırlanan un ve diğer malzemeler de raflardaki yerini aldı.

Çanakkale'de beyaz eşya satışı yapan Tokgöz Ticaret'in Mağaza Müdürü Bülent İşcen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekmek yapma makinelerinin özellikle kış aylarında vatandaşlardan yoğun talep gördüğünü söyledi.

HER ŞEY YAPABİLİRSİNİZ

İşcen, çeşitli markaların, birbirinden farklı özellikleri olan ekmek yapma makinelerini sattıklarını belirterek, ''Ekmek yapma makinesi ile normal ekmeğin yanı sıra, çavdarlı, zeytinli, tahıllı ve kepekli ekmek, üzümlü fındıklı kek, pide ve reçel de yapabiliyorsunuz. Bunların dışında da daha pek çok şey yapma şansınız var'' dedi.

Ürün fiyatlarının özelliklerine göre, 150 ile 400 lira arasında değiştiğini ifade eden İşcen, şöyle konuştu:

''Ekmekte yaşanan fiyat politikası, gramaj ve hijyen konularında çekinceleri olan vatandaşlar, son yıllarda hayatı kolaylaştıran ürünlerin başında gelen ekmek yapma makinesini tercih ediyor. Yapılan ekmekler oldukça lezzetli oluyor ve uzun süre de tazeliğini koruyor. Yaklaşık 5 yıldır satışı yapılan ekmek yapma makineleri, özellikle son yıllarda büyük bir rağbet görmeye başladı.

TOPLAM 1.5 SAAT

Bu ürünü kullanırken kullanma kılavuzlarında belirtilen ölçülere dikkat etmek ve iyi uygulamak gerekiyor. Bir ekmek mayalanması, bekleme ve pişirme süresi dahil 3 ile 3,5 saatte oluyor. Hızlı pişirme yöntemiyle bunu 1,5 saate kadar düşürebiliyorsunuz. Dilerseniz saat ayarını kullanarak ekmeğin istediğiniz saatte, sıcak ve taze olarak sofranızda yer almasını da sağlayabiliyorsunuz.''

İşcen, vatandaşların ev ortamında çeşitli türde ekmekler yapmayı sağlayan cihazı büyük bir keyifle kullandıklarını dile getirdiklerini kaydetti.