BIST 10.077
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.405,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkanlık koltuğunda geçen 37 yıl...

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi'nin başkanı Hersek, ömrünü bu görev için harcadı.

Abone ol

Kırklareli'nde, 1960 yılında kurulan ve Zaim Hersek'li den 1973 yılında seçimle Kırklareli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığını devralan 77 yaşındaki Hasan Kiraz, 37 yıldır başkanlığı sürdürüyor.

Türkiye'de ilerlemiş yaşına rağmen en eski kooperatif başkanlarından olan Kiraz, işini severek ve dürüst bir şekilde yaptığı için 37 yıldır aynı koltukta oturduğunu söyledi.

Kendisini kooperatife adadığını ve bu güne kadar seçimlerde karşısına yalnızca bir kez başkan adayı çıktığını ifade eden Kiraz, ilginç yaşam öyküsü nedeniyle de çevresinde takdir edilen bir insan olarak yaşamını sürdürüyor.

Rakip çıkan yok

Esnafın kendisini sevdiği için 37 yıldır değişmez başkan olduğunu belirten Kiraz, ''Kooperatifte 4 yılda bir seçim yapılıyor. Bugüne kadar sadece bir rakip çıktı. Onu da farkla geçtik. 2010 yılı da seçim yılıdır ama yine rakip çıkacağını zannetmiyorum. İşimi severek yaptığımdan başarılıda oluyorum. Bütçemizi arttırdığım gibi binamızı yeniledik, personelimizi güçlendirdik. Türkiye'de maddi ve manevi yönden çalışan sayılı kooperatiflerdeniz. Sağlık sıhhatim yerinde olduğu sürece başkanlık görevimi sürdüreceğim'' dedi.

Musevi aile yanında büyüdü

Kırklareli'ne bağlı Kayalı köyünde dünyaya geldiğini ifade eden Kiraz, küçük yaşta babasını kaybetmesi üzerine yakınları tarafından verildiği Musevi bir aile tarafından büyütüldüğünü anlattı.

Askere gidene kadar bir esnafın yanında çırak olarak çalıştığını kaydeden Hasan Kiraz, Musevi ailenin İsrail'e göç etmesiyle birlikteliklerinin sona erdiğini bildirdi.