BIST 10.769
DOLAR 32,23
EURO 35,05
ALTIN 2.496,25
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Malatyalı yatırımcı 'hızlı tren' istiyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, hızlı tren hattının Malatya üzerinden İskenderun'a kadar uzatılmasını istiyor.

Abone ol

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, mutlaka hızlı trenin Malatya'ya kadar gelmesini istediklerini bildirdi.

Erkoç, teşvik ve istihdam paketinde 4. bölgede yer alarak avantajlı bir konum elde eden Malatya'da yatırım için hazırlanan 2 bin dönümlük 3. Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım için 300'ün üstünde firmanın başvuru yaptığını anımsattı.

Limanlara uzak

Malatya'nın üretmek ve yeni pazarlar bulmak zorunda olduğunu dile getiren Erkoç, ''Yeni üretim sahalarını oluşturmak zorundayız. Malatya, Ortadoğu pazarına yakın ancak, limanlara uzak. Bunun için hızlı trenin muhakkak Malatya'ya kadar gelmesini istiyoruz'' dedi.

Hızlı trenin Sivas'a kadar geldiğini belirten Erkoç, ''Hızlı trenin Malatya'dan İskenderun'a kadar bağlanması arzumuz. Bunun takipçisi olmak zorundayız. Hızlı tren konusunda ısrarcı olmamız lazım'' diye konuştu.

Malatya'daki organize sanayi bölgeleri hakkında da bilgi veren Erkoç, 1. ve 2. organize sanayi bölgelerinde arsa kalmayınca yatırımcı için 3. organize sanayi bölgesinin kurulduğuna işaret ederek, Malatya'nın bu firmaları doğru seçmesi gerektiğini kaydetti.

OGS ihaleleri

Erkoç, idari olarak 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne bağlanan 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapısını etap etap ihale edeceklerini söyledi.

Hasan Hüseyin Erkoç, şöyle konuştu:

''Malatya'da şu anda 15-20 yıl yatırımcılara yetecek arsa üretmiş olduk. Teknik alt yapı çalışmalarına başladık. Orayı bölüm bölüm sanayicinin hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Malatya son yıllarda ekonomide belli bir ivme kazanan illerin başında geliyor. Aldığı teşvikleri çok iyi kullanan bir il. Biraz da yabancı yatırımcıyı ve Malatya dışında yaşayan Malatyalıları buraya çekmek zorundayız.''

3. Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı ihalesinin bu yılın yatırım programında yer aldığını anlatan Erkoç, ''Alt yapısının tamamlanması bizim mevcut imkanlarımızla mümkün gözükmüyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığından kredi talep etmeyi düşünüyoruz'' dedi.