BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.507,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muğla'da kaçak sigara operasyonu

Yurda kaçak yollardan giriş yaptıktan sonra İstanbul'da toplanan gümrük kaçağı sigaralar Marmaris’te ele geçirildi.

Abone ol

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan kaçak yollardan giriş yaptıktan sonra İstanbul Laleli’de toplanan gümrük kaçağı sigaralar Marmaris’te yakalandı.

Operasyonda yakalanan 5 zanlı adli makamlara sevk edildi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden kaçak yollarla Türkiye’ye sokulan gümrük kaçağı sigara, puro ve tütün,toplanma merkezi İstanbul Laleli’ye götürüldü. Laleli’den Türkiye’nin önemli turistik merkezlerine kargolar kanalıyla sevkiyat yapıldığı ihbarını alan Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 ay önce çalışma başlattı.

Laleli-Marmaris hattında bilgi toplayan ekipler, Marmaris ve İstanbul’da 9 ayrı noktada gerçekleştirdikleri operasyonda 5 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda B.D. (31), C.V. (35), E.U. (29), K.A. (27) ve F.A. (30) isimli zanlıları gözaltına aldı. Marmaris ve İstanbul’da zanlıların kaldıkları işyeri ve evlerde gümrük kaçağı 20 bin paket değişik markalarda sigara, Bin 500 paket gümrük kaçağı tütün, 20 paket puro, bir senet ve para dekontları ele geçirildi.

Yakalanan 5 zanlı, gümrük kaçakçılığı yapmak suçundan Marmaris adliyesine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü açıklandı.