BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,94
ALTIN 2.449,84
HABER /  GÜNCEL

Vatan millet uğruna girmişler

'Vatansever'lerin yargılandığı davada ilginç diyaloglar yaşandı.

Abone ol

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) Hareketi Derneği Genel Başkanı Taner Ünal'ın da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu, 19 dernek üyesinin yargılanmasına başlandı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada aralarında Taner Ünal'ın da bulunduğu 9 sanık serbest bırakıldı. Mahkeme, VKGBH Başkan Yardımcısı Ahmet Cinali ile Konya Başkanı Vehbi Şanlı'nın da bulunduğu 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşmada, sanıkların tarihî eser kaçakçılığı ve gasp olaylarıyla ilgili bağlantıları soruldu. Terör ve Organize Suçlara bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın sabahki bölümünde sanık Taner Ünal ile Ahmet Cinali savunma yaptı.

Girdap Operasyonu'nda, Yargıtay Ceza Genel Kurulu Yazı İşleri Müdürü Murat Özdil adına dosya takip ettiği anlaşılan zanlılardan VKGBH Başkan Yardımcısı Ahmet Cinali ile Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Cinali, Mersin Silifke'de tarihî eser araştıran Yakup Bilir'in kaçırılarak zorla senet imzalattırıldığına ilişkin iddiaları reddetti. Söz konusu işlerin, VKGB ve derneğin başkanı Taner Ünal ile herhangi bir bağının bulunmadığını belirten Cinali'nin savunmasına tepki gösteren Mahkeme Başkanı, sanığa, "Sana ne ki bu işlere girdin. Giresun neresi Silifke neresi? Ne işin var?" dedi.

Cinali, "Vatan millet uğruna bu işlere girdik." cevabını verince Başkan Karadeniz, sinirlenerek, "Sen ajan mısın? Jandarmanın elemanı mısın?" dedi. Cinali buna, "Ben devletin tüm birimlerinin adamıyım." karşılığını verdi.