BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.502,06
HABER /  GÜNCEL

Varillerden gaz sızıyor!

Tuzla Orhanlı'da atık varillerin kaldırılması, sızan gaz nedeniyle durduruldu.

Abone ol

İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar, Tuzla Orhanlı'da tehlikeli atık varilleriyle ilgili çalışma yapılan bölgede gaz sızması nedeniyle çalışmaların geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.

Tuzla Orhanlı'da tehlikeli atık varillerin bulunduğu bölgede çalışma yapan İZAYDAŞ ekipleri, çok sayıda varil tespit etti. Çalışmalar sırasında kepçe operatörü Erdal Çelen sızan gazdan etkilendi. Hazır bekletilen ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Çelen, tedavi altına alındı. Mehmet Emin Birpınar, yaptığı açıklamada, bölgede bugün itibariyle 110 varil bulunduğunu, bu varillerin tamamındaki atıkların sıvı atık olduğunun belirlendiğini söyledi. Birpınar, çalışmalar sırasında İZAYDAŞ'ın kepçe operatörünün sızan gazdan zehirlendiğini ve hastaneye kaldırıldığını belirterek, “Burada gaz sızması olduğu için çalışmalarımızı durdurduk İGDAŞ'tan yetkili istedik. Onlar yarın burada gelip gaz ölçümü ve gerekli incelemeleri yaptıktan sonra çalışmalarımıza yeniden başlayacağız. Bu durumda arkadaşlarımı riske atamam” diye konuştu.

Birpınar, alt bölgede yapılan çalışmalarda 50 varil olduğunu tahmin ettiklerini, ancak varillerin sayısının 200'ü bulacağını, yaklaşık bin varilin bulunduğu söylenilen üst bölgeye ise henüz bakamadıklarını dile getirdi. Bölgeye atılan varillerin bir kısmının özellikle içindeki atıkların boşalması amacıyla delinerek bırakıldığını anlatan Birpınar, sıvı atıkların toprağa karıştığını ifade etti. Bu arada, Orhanlı'daki bazı vatandaşların atık varillerini bahçelerinde kullandıkları görüldü. Mahalle sakinleri, bu varilleri bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyveleri sulama amacıyla kullandıklarını söyledi.