BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  GÜNCEL

Van'da şimdi de yanarak ölümler başladı

Van'ın merkeze bağlı Karpuzalan köyünde çadırda çıkan yangında 2 kardeş öldü Çıkan yangında 2 kardeş te ağır yaralandı

Abone ol

Önce 7.2'lik deprem... Ardından kara kışla beraber gelen 7 yaşındaki bir kız çocuğunun donarak ölümü... Şimdi de çadır içine kurulan sobadan çıkan yangın yerlebir etti Vanlı depremzedeleri...

Depremde evi hasar gören bir ailenin kaldığı çadır dün akşam cayır cayır yandı. Çıkan yangın sonucu iki kardeş hayatını kaybetti. Diğer 2 kardeş ile onları alevler arasında kurtarmaya çalışan anne-baba ise yaralandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Van merkeze bağlı Karpuzalan Köyü'nde Behice ve Şemsettin Tolukan çifti, depremlerde 2 katlı müstakil evleri hafif hasar görünce, bahçelerine yardım kuruluşları tarafından dağıtılan çadırı kurdu. Tolukan çifti çocukları 13 yaşındaki Mikail, 8 yaşındaki Bahar, 7 yaşındaki Elif, 4 yaşındaki İsmail ve 1.5 yaşındaki Kerem ile bahçelerine kurdukları çadıra geçti. Bölgede havaların soğuması üzerine Tolukan çifti, çadırda kömür sobası kurdu.

BEBEĞİ EMZİRMEYE GİTTİLER FACİA OLDU

Dün gece saat 24.00 sıralarında anne Behice ve baba Şemsettin Tolukan, 1.5 yaşındaki çocukları Kerem rahatsızlanıp ağlamaya başlayınca, az hasarlı olan evlerine gitti. Tolukan çifti evlerinde rahatsız olan minik Kerem'e mama ve ilaç verdikleri sırada, çadırda kalan çocuklardan Elif, yanan sobaya yeniden yakacak koydu. Bu sırada sobadan sıçrayan kıvılcımlar çadırı tutuşturdu. Çadır bir anda alevler arasında kalırken Elif, alevleri söndürmek istedi. Ancak ellerinden yaralanan Elif alevleri söndüremeyince, koşarak anne babasına haber vermeye gitti.

ALEVLER ARASINDA KURTARAMADILAR

Behice ve Şemsettin Tolukan çifti, evde çıktığında 3 çocuğunun bulunduğu çadırın alevler arasında kaldığını gördü. Anne baba alevler arasına dalarak çocuklarını kurtarmaya çalıştı. Ancak yangında Bahar ve İsmail hayatını kaybederken, çadırın ağzına kadar gelibilen Mikail yaralı kurtarıldı. 4 yaralı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, burada durumu ağır olan Mikail, ambulans helikopterle İstanbul'a gönderildi.

ANNE-BABA DA YARALANDI

Çocuklarını alevler arasında kurtarmaya çalışan Behice ve Şemsettin Tolukan çifti de ellerinden yandı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan anne ve baba da tedavi tedavi altına alındı. Ancak anne-baba çocuklarının cenazesine katılmak için tedavilerini yarım bırakarak köye döndü.

KÖYLÜLER ÇARESİZ YANGINI İZLEDİ

Yangın sırasında olay yerine gelen köylüler çaresizce yangını izlediler. Tolukan ailesinin komşusu Celal Çelik, yangını görür görmez olay yerine geldiklerini belirterek, "Geldiğimizde çadır alevler içindeydi. Feryatlar vardı, herkes çaresizdi. Çocukları kurtarmak için alevlerin içine daldık. Çoğu kişi yaralandı. Maalesef sadece birini kurtarabildik" dedi.

Tolukan ailesinin yakını olan Bilal Öner de çadırın kısa süre içinde alevler arasında kaldığını belirterek, "Bir anda alev almış, bir kaç dakika içinde ise kül olmuş. Hepimiz çaresiz kaldık. Yangına dayanıksız ve kalitesiz çadırlardı. Bu çadırların dağıtılmasına izin verenlere hesap sorulsun" diye konuştu.

CENAZELER TESLİM ALINDI

Öte yandan otopsi için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirilen Bahar ve İsmail Tolukan kadeşlerin cenazeleri, işlemlerin ardından bu sabah aileleri tarafından hastaneden alındı. Tolukan kardeşlerin cenazeleri defnedilmek üzere Karpuzalan Köyü'ne götürüldü.

TOPRAĞA VERİLDİLER

Van'da depremzede ailenin kaldığı çadırda çıkan yangında hayatını kaybeden 2 çocuğun cenazeleri Karpuzalan köyünde toprağa verildi.

Depremde hasar gören evlerinin bahçesindeki çadırda çıkan yangında hayatını kaybeden Bahar (8) ve İsmail Tolukan (4) kardeşlerin cenazeleri Karpuzalan Camisinden alınarak, köy mezarlığına getirildi.

Bazı milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Tolukan kardeşlerin cenazeleri defnedildi.

Baba Mehmet Tolukan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acısının büyük olduğunu belirterek, ''Yangın sırasında çadırın yanında bulunan evimizden eşya alıyordum. Ancak ulaştım ve ailemin bazı fertlerin kurtarabildim. İki çocuğum öldü, biri ağır yaralı. İnşallah iyileşir. Yapacağımız birşey yok, Allah'ın takdiri bu'' dedi.

Cenaze törenine katılanlar aileye başsağlığı dileyerek köyden ayrıldı.

İŞTE VİDEO