BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van yeni bir caddeye kavuşuyor

Van Belediyesi'nin, başlattığı çalışmalar kapsamında genişletme ve yeni bir cadde oluşturma projesi bitiyor.

Abone ol

Van Belediyesi'nin Suvaroğlu Sokak'ta başlattığı genişletme ve yeni bir cadde oluşturma projesi sona doğru yaklaşıyor.

Suvaroğlu-Gölbaşı sokakta tüm duvarlar geri çektirilirken, yol içerisinde kalan son evde Van Belediyesi tarafından yıktırıldı.

Van Belediyesi Emlak İstimlak, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon İşleri ve İmar-Şehircilik müdürlükleri tarafından Suvaroğlu-Gölbaşı sokaklarda yapılan yol genişletme ve yeni cadde oluşturma projesinde sona doğru yaklaşılıyor.

Gölbaşı Sokak'ta çalışmalar tamamen sona ererken, Suvaroğlu Sokak'ta ise yol içerisinde kalan tek ev ise yıktırıldı. Sokaktaki yol üzerinde kalan ağaç, duvar ve ev yıkımlarının tamamı bitirilirken, yollar tamamen imara uygun hale getirildi. Belediyenin kimseyi mağdur durumda bırakmadan yaptığı çalışmalar kısa bir süre sonra tamamlanacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Emlak İstimlak Müdürü Feridun Baransel, çalışmaların son aşamasına geldiklerini ve kısa süre içerisinde bitireceklerini belirtti.

Baransel, "Gölbaşı Sokak'taki çalışmamızda yol üzerindeki son evin yıkımını da yapıyoruz. Bu çalışma sürecinde halkımız gerekli hassasiyeti gösterdikleri için teşekkür ediyoruz. Bu çalışmamızda kimsenin mağdur edilmemesi içinde belediyemiz gerekli duyarlılığı gösterdi. Belediye Başkanımız Bekir Kaya'nın yakın ilgisiyle yol genişletme çalışmalarımızı sorunsuz bir şekilde tamamlanmış olduk" dedi.

Şehirdeki trafik sorununun yol eksikliğinden kaynaklandığını söyleyen Baransel, "Şehrin değişik önemli işlek caddelerinde yol genişletme çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalar sonrası trafik akışı daha seyirli ve rahat olacaktır. Bu yolumuzun devamı olan Akköprü Deresi ve İskele Caddesi arasında kalan yolumuzu da en kısa sürede bitirerek 2010 yılında hazırladığımız çalışma programımızı bitirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.