BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Urfa'da sınırsız bayram heyecanı

Şanlıurfa'da yaşayan ve Suriye'de yaşayan akrabalarıyla bayramlaşmak isteyenler için başvurular, kabul edilmeye başlandı.

Abone ol

Şanlıurfa sınırları içerisinde ikamet eden ve Suriye Arap Cumhuriyeti Haseki Vilayeti sınırları içerisinde ikamet eden akrabalarıyla idari mektup ile 48 saatliğine bayramlaşmak isteyenler için başvurular Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Kaymakamlığı tarafından kabul edilmeye başlandı.

Haseki ve Şanlıurfa Valilikleri arasında imzalanan antlaşma gereği her ülke vatandaşları dini bayramlarda idari mektup ile 48 saatliğine sınır ötesi akraba ziyaretlerinde bulunabiliyor. 16 Kasım 2010 tarihinde kutlanacak olan Kurban Bayramında, Suriye'de yaşayan akrabalarını ziyaret etmek isteyen Ceylanpınar halkının başvuruları için ilçe Kaymakamlığı tarafından öğretmen evinde bir masa oluşturuldu. Masa başında görev yapan görevliler vatandaşların başvurularını almaya başladı.

Bu yıl için 5 bin civarında ilçe halkının Ceylanpınar Kara Hudut Kapısını kullanarak Suriye tarafına geçmesi planlanıyor. Başvurular esnasında kişi başına 25 TL katılım ücretinin alınacağı duyuruldu.