BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu köye ilk defa fırına kavuştu!

Van'ın Erciş ilçesinin 10 bin nüfuslu Yukarı Işıklı köyüne, ilk kez bir ekmek fırınının açılması köyde sevinçle karşılandı.

Abone ol

Van'ın Erciş ilçesi Yukarı Işıklı köyüne ilk kez bir ekmek fırını açıldı. İşletme sahiplerinden Şahvelet Kılıç, amaçlarının köylerini yeniliklerle buluşturmak olduğunu söyledi.

İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve 10 bin nüfusa sahip Yukarı Işıklı köyü, ilk kez ekmek fırınına kavuştu. Şahvelet Kılıç ile Suat Kılıç isimli işletmeciler tarafından ortaklaşa açılan ekmek fırınında taze ve katkısız ekmek üretiliyor. Günlük 2 bin civarında ekmek üretilen işletmelerini 200 metrekare alan üzerine kurduklarını belirten Şahvelet Kılıç, amaçlarının köylerine yenilik getirmek olduğunu söyledi.

Köyde ekmek fırını açılmasına en çok bayanların sevindiğini de belirten Kılıç, "Malumunuz köy ortamında en büyük zorluğu çeken bayanlarımız, analarımız, bacılarımızdır. Çok nüfuslu aileler öyle oluyor ki her gün tandırda ekmek yapmak zorunda kalıyor. Bu yüzden fırının açılmasına en çok bayanlar sevindi. İşlerimiz gayet iyi. Günlük ortalama 2 bin adet katkısız ekmek satıyoruz. Bunun yanı sıra pide ve lahmacun satışlarımıza da en kısa zaman içinde başlayacağız. 270 gram ağırlığındaki ekmeği 45 kuruşa tüketiciye satmaktayız. Ayrıca, işletmemizde 5 kişiyi de istihdam etmekteyiz" dedi.

Bu arada fırın inşaatının tamamını kendisinin yaptığını ifade eden Kılıç, fırın önüne tahtadan yaptığı asma köprünün ise işletmesine ayrı bir hava kattığını kaydetti.